esmaspäev, 20. veebruar 2017

Spinati ja mozzrella täidisega kalkuniliharullid

Spinati ja mozzrella täidisega kalkuniliharullid on maitsev ja lihtne argipäeva roog. Spinat ja mozzarella juust sobivad rulli täidiseks ideaalselt. Hoiavad liha mahlasena ja annavad suurepärase maitse. Ahjujuurviljadeks kasutasin eri värvi porgandeid ja kartulit, mis on tükeldatud peenikesteks ribadeks ning seejärel röstisin ahjus hästi krõbedaks . Kirsiks tordil on seenekaste, mille teeb eriti hõrguks valge veini lisamine. Seente, või ja küüslaugu kooslus töötab alati suurepäraselt, millele anname hõrku maitses juurde valge veiniga. Imeline kooslus!

Head katsetamist!

Kalkuniliharull:
450 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed
Oliiviõli
75 g spinati lehti
2 küüslauguküünt
65 g mozzarella juustu
Sool/pipar

Ahjuköögiviljad:
2 kartulit
2 porgandit (mina kasutasin eri värve porgandeid)
Oliiviõli
Soola

Koorene seenekaste:
1 sl oliiviõli
25 g võid 82%
100 g mini šampinjone
1 küüslauguküüs
75 ml valget veini
200 ml rõõska koort 35%
Soola/pipart

Kõigepealt valmista ette kalkuniliharull. Selleks kuumuta oliiviõlis spinatit ja küüslauku paar minutit. Seejärel jahuta. Lõika kalkuni rinnafilee pikuti pooleks ning seejärel vasarda lihahaamriga õhukeseks. Aseta fileedele spinatitäidis, seejärel õhukeseks lõigatud mozzarella ja keera rulli ning kinnita puutikkudega või nööriga.
Seejärel keera liharullid kilesse ja pane külmiku seniks kuni valmistad teised asjad.

Järgmisena pese ja koori köögiviljad ning lõika õhukesteks ribadeks. Aseta tükeldatud köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda üle oliiviõli ja soolaga ning sega läbi. Küpseta köögivilju 200 kraadises ahjus kuni muutuvad krõbedaks, umbes 20 minutit.

Koorese seenekastme valmistamiseks puhasta šampinjonid ja vajadusel lõika pooleks. Seejärel prae seened õli ja võisegus kuldseks ning lisa juurde tükeldatud küüslauk. Järgmisena lisa valge vein ning redutseeri kuni on täiesti aurustunud. Viimasena lisa rõõsk koor ja keeda kastet veidike paksemaks ning seejärel maitsesta soolaga.

Viimasena vii lõpule kalkuniliharulli valmistamine. Selleks eemalda rull kilest, maitsesta soolaga ja pruunista pannil igast küljest kuldseks ning seejärel keera kuumus madalaks ning kata pann kaanega. Hauta liharull madalal kuumusel valmimiseni.

Serveeri toit!



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar