Kolotsi talu kitsejuust annab salatile väga huvitava ja täidlase maitse. Mõnusalt pehme konsistents ja maitselt väga rikkalik lisand salatile.
Salat:
4 kodumaiset lühikest kurki
1 avokaado
Mõned lehed kalekapsast
Sool
Pipar
Sidrunimahl
Oliiviõli
Kitsejuustukreem:
300 g vahukoort
200 g Kolotsi talu naturaalset kitsejuustu
Meresoola
0,5 Sidruni koor
Serveerimiseks:
Kolotsi talu kitsejuustu
Kõigepealt valmista kitsejuustukreem. Selleks kaalu potti vahukoor ja riivi juurde kitsejuust ning sidruni koor. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel 2 minutit podiseda. Tähtis on, et ise samal ajal vispliga pidevalt segaks. Maitsesta segu soolaga ja kurna läbi tiheda sõela. Jahuta ja pane segu pritskotti.
Salati valmistamiseks viiluta kurk ja avokaado. Grilli kuumal grillil või praeahjus soola ja õliga maitsestatud kale, kuni muutub krõbedaks.
Sega omavahel kurk ja avokaado ning maitsesta soola ning õliga.
Serveerimisel lase taldriku põhjale kitsejuustukreemi ja aseta selle peale kurgi-avokaado mix. Lase mõned törtsud kitsejuustukreemi veel ja seejärel aseta taldrikule grillitud kale. Grillitud kale peale riivi naturaalset kitsejuustu.
Head isu!
Retsept valmis koostöös Kolotsi Taluga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar