teisipäev, 1. mai 2018

Karamelli-apelsinikoogid apelsinitäidisega

Karamelli-apelsinikoogid on üks mõnus kooslus rikkalikust karamellikreemist, mida neutraliseerib värsketest apelsinidest valmistatud täidis. Nende minikookide valmistamine on tegelikult väga lihtne, ainus probleem, mis võib tekkida on nende silikoonvormide olemasolu kodudes. Kuid ka tegelikult see pole probleem, neid saab väga vabalt valmistada ükskõik mis kujuga silikoonvormides. Lihtsalt kuju on teistsugune, kuid maitse endiselt hea. 
Nii, et proovi järgi!


Karamelli-apelsinikoogid:
200 g Valio Viola toorjuust karamelli
200 g Alma apelsini kreeka jogurtit
200 g Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2%
6 g aplesinikoort 
20 g suhkrut
6 g želatiinilehti

Apelsinitäidis:
200 g värskelt pressitud apelsinimahla
10 g suhkrut
1 g agar-agarit
Sidrunimahla
Cointreau likööri

Kookide jaoks sega omavahel toorjuust ja jogurt. Leota želatiinilehtesid 5 minutit külmas vees. Kuumuta piima koos suhkru ja apelsinikoorega madalal tulel umbes 5 minutit. Lase piimal jahtuda 50 kraadini.
Pigista želatiinilehed veest tühjaks ja lisa sooja piima hulka, sega kuni želatiin on täielikult lahustunud.
Järgmisena sega omavahel piim ja toorjuustumass, lase segul jahtuda kuni kreem muutub paksemaks. Vahepeal sega vispliga, et kreem oleks mõnusalt kreemine. Pane veidike tardunud segu pritskotti ja täida poolmunakujulised silikoonvormid kreemiga, nii, et keskele jätad väikese süvendi kuhu sa hiljem apelsinitäidise lisad.
Pane täidetud silikoonvormid sügavkülma, kuniks valmistad apelsinitäidise.

Apelsinitäidise jaoks sega omavahel mahl ja suhkur. Kuumuta mahl 40 kraadini , seejärel lisa agar-agar ning jätka kuumutamist kuni mahl läheb keema, lase umbes 2 minutit keeda.
Seejärel vala segu väikesele, kuid äärtega ahjuplaadile ja lase sellel maha jahtuda, kuni tardub tugevaks tükiks. Lõika tardunud apelsinimassist tükid ja pane blenderisse, lisa juurde veidike sidrunimahla ja cointreau likööri ning püreesta ühtlaseks geeliks.
Pane saadud segu pritskotti ja täida poolikud karamelli-apelsinikoogid apelsinitäidisega ning külmuta. Kui poolikud munad külmunud, siis eemalda need vormidest ja kuumuta apelsinipoolsest koogipoolt ja kleebi poolikud omavahel kokku, et tekiks muna kujuline kook. Seejärel külmuta uuesti. Enne serveerimist raputa koogid üle mustsõstra tolmuga ja lase toa temperatuuril 10 minutit seista.
Head katsetamist!




Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar