laupäev, 31. märts 2018

Cannellonid tilli-toorjuustutäidisega

Kui traditsiooniliselt valmistatakse cannellonisi täidetuna ja kaetuna tomatipastaga ning küpsetatuna ahjus. Siis mina tegin seekord teisiti. Keetsin cannellonid veidike pehmemaks, täitsin toorjuustu-hakklihaseguga, paneerisin ning friteerisin, et saada mõnusat krõbedat tekstuuri. Cannellonid on alati kindla peale minek ja maitseb peaaegu kõigile. 
Proovi järgi!


12 tk cannellonit 
Meresoola

Tilii-toorjustu hakklihatäidis:
Oliiviõli (praadimiseks)
0,5 sibulat
300 g hakkliha
100 g Valio Viola toorjuustu tilliga
125 g Valio Atleet Cheddar juustu
Meresoola
Cayenne pipart

Paneering nr.1:
Jahu

Paneering nr.2:
2 muna 

Paneering nr.3:
Riivsai

Friteerimiseks:
Rapsiõli



Kõigepealt valmista täidis. Selle jaoks pruunista pannil sibul. Nõruta sibul üleliigsest rasvast ja jahuta maha. Seejärel sega omavahel hakkliha, toorjuust, juust, sibul ja maitseta meresoola ning cayenne pipraga.
Pane saadud segu pritskotti ja seejärel külmkappi, kuniks valmivad cannellonid.
Kuumuta potis vesi ja maitsesta meresoolaga. Soolasus on sama nagu pasta vesi ehk siis meresoolane. Keeda cannellonisi vees 3 minutit. Seejärel kurna vesi ja nõruta cannellonid.
Kuumuta kõrges kuid kitsas kastrulis õli 150-160 kraadini.
Täida cannellonid koheselt toorjuustu-hakklihatäidisega ja kata kilega, seniks kuni valmistad ette paneeringu kausid. (kilega katmine on vajalik, et cannellonid liialt ära ei kuiva)

Täida esimene paneeringu kauss jahuga.
Teises kausis klopi munad lahti.
Kolmas kauss täida riivsaiaga.

Alusta cannellonide paneerimist jahuga, seejärel munasegus, kolmandana riivsaias, siis uuesti munasegus ning viimasena jällegi riivsaias. Friteeri cannellonid õlis, kuni saavutad kuldse värvi ning cannelloni sisetemperatuur on vähemalt +70 kraadi. (mõõtmiseks on vaja kasutada toidutermomeetrit)
Head isu!




Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar