kolmapäev, 28. veebruar 2018

Vaarika-mustsõstra jogurtikoogid

Vaarika-mustsõstra jogurtikoogid on üks suurepärane desserdi idee. Nende valmistamine on lihtne, kuid tulemus ülimaitsev. Mõnus vaarika-mustsõstra maitse, millele annab magusust juurde valge šokolaad, need sobivad omavahel imehästi! Lõpetuseks kastame jogurtikoogid šokolaadiglasuuri sisse, mis annab kookidele mõnusalt krõmpsuva šokolaadikihi.

Väikesed vaarika-mustsõstra jogurtikoogid:
315 g Alma vaarika-mustsõstrajogurtit
6 g pulber želatiini
200 g valget šokolaadi
400 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu

Šokolaadiglasuur:
100 g tumedat šokolaadi
2 spl kookoseõli

Kõigepealt paisuta želatiin 32 g külma veega, umbes 5 minutit. Seejärel soojenda želatiini kuni see muutub vedelaks. Sulata vesivannil valge šokolaad ja lase veidike jahtuda. Sega šokolaadi hulka toorjuust, jätka segamist kuni tekib ühtlane mass. Järgmisena sega omavahel jogurt ja želatiin ühtlaseks massiks ning lisa see toorjuustu-šokolaadimassi hulka. Sega kuni saad ühtlase kreemi.

Täida väikesed silikonist koogivormid äsja valmistatud kreemiga ja sügavkülmuta. Kui on koogid külmunud eemalda need vormidest ja hoiusta sügavkülmas kuni valmistad šokolaadiglasuuri.
Šokolaadiglasuuri valmistamiseks sulata vesivannil šokolaad ja lisa sellele juurde 2 spl kookoseõli, sega ühtlaseks läikivaks massiks ning vala see kruusi.
Lükka minikook terava pulga otsa ja kasta see šokolaadi sisse ning lase üleliigsel šokolaadil topsi tagasi voolata. Aseta šokolaadikoogid küpsetuspaberiga kaetud säilitusnõudesse ja hoiusta neid külmkapis.




Retsept valmis koostöös Valioga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar