Reede, 1. detsember 2017

Paisutatud kaerast müslibatoonid

Paisutatud kaera müslibatoonid on hea valik kiire elutempoga inimesele, kellel oleks vaja vahel ühte mõnusat ja toiteväärtusliku energia laksu. See retsept on loodud just teile mõeldes. Müslibatoonid valmivad ülikiirelt, lihtsalt ja erilisi töövahendeid kasutamata, et isegi küpsetama ei pea. Kuid, mis kõige tähtsam, need maitsevad lihtsalt taevalikult hästi!
Proovi järgi!


200 g võid
100 g metsapähkleid
600 g Kalevi tumedat šokolaadi 54 %
220 g paisutatud kaera

Sulata potis või ja kuumuta madalal tulel kuni või muutub helepruunikaks. Lisa kergelt pruunistunud  või hulka kooritud ja pooleks lõigatud metsapähklid. Keera kuumus kõige madalama peale. Seejärel lisa või-pähklisegu hulka tükeldatud tume šokolaad. Kuumuta segu madalal temperatuuril samal ajal segades, kuni šokolaad sulanud. Vala segu suuremasse kaussi. Viimasena lisa juurde paisutatud kaer ja sega korralikult läbi. Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse küpsetusvormi ja lase külmikus hanguda. Selleks kulub paar tundi. Olenevalt vormi paksusest.

Kui segu on hangunud, siis lõika suupärasteks batoonideks. Müslibatoone säilita säilituskarpides ja külmkapis.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar