reede, 17. november 2017

Vegan kookose-šokolaadikreem

Kellele meeldib kookos ja šokolaad, siis see retsept viib teid kolmandasse taevasse. Päriselt. Kui, seletada kuidas see dessert maitseb, siis üks lihtne ja kõigile arusaadav vastus oleks, nagu Bounty. See peaks seletama nii mõndagi. Valmistamine on lihtne ja kiire, nii, et üks suurepärane dessert valmib vähem kui poole tunniga. Kookose-šokolaadikreemi hulka soovitan serveerida värskendavat puuviljasalatit, mis tasakaalustab kookose spetsiifilist maitset.
Head katsetamist!



500 g kookospiima kreemisemat osa
100 g tumedat šokolaadi
3 g Agar-agarit
Puuviljasalat:
Veerand ananassi
2 kiivit
0,5 granaatõuna
Piparmünti
Serveerimiseks:
Tumedat šokolaadi


Vala kookospiima kreemisem osa kastrulisse ja kuumuta peaaegu keemiseni. Tükelda tume šokolaad peeneks ja vala see suurde kaussi. Lisa kookospiima juurde agar-agar ja kuumuta keemiseni ning keeda 2 minutit, ise pidevalt segades ning seejärel vala see tükeldatud šokolaadi hulka ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta kreem kuni +8 kraadini.
Puuviljasalati jaoks tükelda kõik puuviljad kuubikuteks ja sega omavahel läbi. Tükelda piparmünt väiksemaks ja lisa puuviljasalatile.
Serveeri kreem pokaalidesse või lahti lõigatud kookose sisse ja riivi tumedat šokolaadi peale. Kõrvale sobib serveerida värskendavat puuviljasalatit.







Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar