kolmapäev, 15. märts 2017

Šokolaadikook sulajuustukreemi, kirsside ja pähklise šokolaadiglasuuriga

See on üks mõnusalt rikkalik šokolaadikook, mille täidiseks on sulajuustukreem ja hapukad kirsid. Kõige lõpuks ehib kooki pähkline šokolaadiglasuur. Seda kooki iseloomustavad puhtad ja omapäraselt intensiivsed maitsed, mis toimivad koos lihtsalt täiuslikult. Kusjuures see kook valmib üllatavalt lihtsalt ja kiirelt. Proovi ise järgi! ;)


Biskviit: 2 x 24 cm koogivorm
1 avokaado viljaliha
300 g muscavado suhrkut
350 g nisujahu
50 g kakaod
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
400 ml Alma piima 2,5%
150 g rapsiõli
1 tl vanilje ekstrakti
1-2 sl konjakit

Täidis:
100 g külmutatuid kirsse
2 x 180 g Valio Viola naturaalset sulajuustu
200 g Valio Viola naturaalset toorjuustu
Vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadi glasuur:
150 g Alma vahukoort 35%
150 g tumedat šokolaadi
70 g röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid
15 g Alma Eesti võid 82%



Kuumuta ahi 160 kraadini.
Alusta valmistamist biskviidist. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning pane ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 min. Kui biskviidid valmis, siis eemalda ahjust ja jahuta täielikult.

Täidise valmistamiseks sega omvahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. 
Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit. Aseta kook külmkappi tahenema.

Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikeseks ja aseta kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala kaussi šokolaadi peale ning sega juurde või tükid. Sega saadud segu  ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru ja sega läbi. Kui glasuur on jahtunud, siis vala sellega kook täielikult üle. Aseta kook külmkappi hanguma.

Serveeri!




1 kommentaar :

  1. Tere
    Kas oskate öelda, et kui teha topelt kogustega ja nö suurte ahjuplaatide peal, et mis peaks olema temperatuur, ja kui kaua peaks küpsetama? Aitäh!

    VastaKustuta