esmaspäev, 6. märts 2017

Tervislik avokaado-kanasalat

Avokaado-kanasalat on üks väga tervislik kõhutäis, kus leidub peale avokaado ja kanafilee veel palju tervislike komponente. Mõnusalt maitsekas ja mahlane kanafilee ning avokaadopüree sobivad kokku imeliselt. Kusjuures selle salati valmistamine käib kiirelt ja ei nõua erilisi pingutusi.

Proovi järgi!:)



Avokaadokreem:
2 avokaadot
soola
sidrunimahla

Salat:
0,5 õuna (granny smith)
4 redist
0,5 tk värsket kurki
Mungoa idusi
Värsket tilli

Paprika-juustukattega kana:
40 g riivitud juustu
75 g riivitud paprikat
Sool/pipar
Suitsutatud paprikapulber
2 Rannamõisa broilerifileed
Soola



Kuumuta ahi 140 kraadini.

Alusta söögitegemist salati komponentide tükeldamisest. Õun tükelda väikesteks kuubikuteks. Redis ja värske kurk lõika õhukesteks ratasteks. Pane õun, kurk ja redis kaussi ning aseta külmkappi.

Järgmisena valmista paprikakattega kana. Eemalda paprikalt seemned ja valge sisu. Võta väikeste aukudega riiv ja riivi paprika, seejärel maitsesta soola, pipra ja suitsutatud paprikapulbriga. Riivi ka juust ning sega see paprika hulka.
Seejärel kuumuta pann ja lisa oliiviõli ning pruunista kana mõlemalt poolt. Maitsesta kana soola ja pipraga.
Aseta kanafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata mõlemad fileed paprika-juustuseguga. Pane kanafileed 140 kraadisesse ahju järelküpsema, umbes 8-10 minutiks või kuni kana on täielikult valmis ja juust pealt sulanud. Valmis kanafileed lõika pikkadeks viiludeks ja serveeri koos salatiga.

Viimasena valmista avokaadokreem. Selleks blenderda omavahel avokaado viljaliha ja sidrunimahl ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.

Salati serveerimisel aseta taldriku põhja avokaadokreem. Selle peale aseta tükeldatud õun, kurk, redis, mungoa idud ja till. Viimasena lisa salati juurde paprikakattega kanafilee viilud. Riputa salatile veel veidike meresoola ja kvaliteetset oliiviõli.

Head isu!




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar