Pühapäev, 22. mai 2016

Rikkalik cookies´n cream kook

Lausa lust on selliseid kooke teha, mis põhimõtteliselt vajavad ainult kokkusegamist. Valmistamisele kuluv aeg on mega väike ja maitse on kooreselt rikkalik, mida tasakaalustab mõnus mustikakate. Jah, koogi valmistamisele kuluv aeg on väike, aga see eest on koogi ooteaeg sööma asumiseks vähe pikem, mina hoidsin kooki öö läbi külmkapis, enne serveerimist valmistasin mustika katte ja kaunistamiseks kasutasin sireliõisi.
Kook mis võib sind õnnelikuks teha - teadagi, süües ära viielise sireliõie, pidavat see õnne tooma.
Voilaa, lihtsuses peitub võlu, mõnusat kokkamist!

 

Retsept: 16 cm koogivorm

Põhi:

100 g Selga šokolaadiküpsiseid

Täidis:

500 g mascarpone juustu
100 g kondenspiima
2 peotäit Mesikäpa vaniljemaitselise kreemiga vahvleid
50 g Selga šokolaadiküpsiseid

Kate:

125 g mustikaid
sireliõisi

Valmistamine: 20 min
  1. Valmista põhi: Selleks purusta 100 g küpsiseid ja sulata või, sega kokku ja suru koogivormi põhjale, aseta külmkappi tahenema.
  2. Täidis: Sega mascarpone juust ja kondenspiim ühtlaseks. 
  3. Vahusta vahukoor 2 spl suhkruga tugevaks vahuks ja lisa alt üles segades mascarpone hulka.
  4. Purusta vahvlid ja 50 g küpsised peeneks, mõned tükid võivad olla ka suuremad, (kerge äratundmisrõõmu pärast) lisa täidisesse, sega kergelt läbi.
  5. Vala täidis koogivormi, küpsisepõhjale ja pane üheks ööks külmkappi tahenema.
  6. Enne serveerimist püreesta osa mustikatest ja vala koogile, kõige peale aseta veel terveid mustikaid. Kasuta serveerimisel ka sireliõisi, annab mõnusa touch-i.
  7. Bon appetit.!





2 kommentaari :