Kolmapäev, 30. september 2015

šokolaadikook paisutatud riisiga

Oouuu well, kui selle koogi retsepti nägin siis teadsin kohe, et seda ma proovin teha, see tundus nii ahvatlev ja promoti, et  lausa 15 minutiga valmib see ilmaime. Küpsetamist mitte vajav ja komponente on ka ainult käputäis. Kahtesema ei pea.
Peas ringlesid juba mitmed mõtted kuidas seda kooki serveerida ja kompositsioon tuli paugust. Minul 20 minutit tööd ja voilaa kook saigi valmis + 1h külmikus ootamist.  Mina tegin selle õhtul valmis, enne magama minekut, puhtalt igavusest.

Järgmise päeva koogi shootimise plaan:    1. Sebi endale Abakhanist valge laudlina
                                                                    2. Palu prutal küüned punaseks värvida
                                                                        ja shootimiseks poseerima tulla

Eesmärk sai plaanipäraselt täidetud ning shootimine lõppes positiivsete nootidega  (kõrvale jättes vajamineva tulemuse saamiseks mõningad võtted mis olid päris veidrad).




Retsept: 24 cm suurune koogivorm


6 tassi paisutatud riisi šokolaadimaitselist

150ml. heledat suhkrusiirupit
70g võid
250g šokolaadi
300ml vahukoort
1spl. suhkurt
peotäis pohli

Valmistamine: 

Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Kalla paisutatud riis suurde kaussi.
Sulata pannil või ja siirup kuni on ühtlaselt segunenud ja pinnale mullid tekkinud, lisa või-siirupi segule sokolaad ja keera tuli vaiksemaks, sega kuni on šokolaad sulanud ja ühtlaseks massiks segunenud.
Kalla siirupi-šokolaadisegu paisutatud riisi hulka ning sega ühtalseks massiks ja aseta see koogivormi, suru riisisegu ühtlaselt koogivormi ja pane külmkappi üheks tunniks.
Enne serveerimist vahusta vahukoor suhkruga ja kata kook vahukoorega ning kaunista pohladega.
Kook on väga magus, soovitaksin kõrvale serveerida tass kanget kohvi.

1 kommentaar :