Pühapäev, 21. juuni 2015

Kartuli-hernepüree lihapallide ja tomatikastmega

Teeme kartulipüreed veidike teises võtmes, lisame juurde herneid, parmesani ja sidrunimahla.
Kõrvale serveerime balsamico kreemi mõjutusega lihapalle, tomatikastmes.
Väga maitsev kooslus ning tervislik ka + need värvid on mõnusad.


Retsept: 3-le

Kartulipüree

325g kartuleid
125g külmutatud herneid
25g võid
30g parmesani
1spl sidrunimahla
sool/pipar

Lihapallid

500g segahakkliha (veise- ja seahakkliha pooleks)
1spl balsamico kreemi
sool/pipar

Tomatikaste

250g tomatikastet
2spl tomatikontsentraati
sool/pipar

Valmistamine:


  1. Sega hakkliha balsamico kreemiga ja maitsesta soola/pipraga ning vormi sellest lihapallid. 
  2. Seejärel keeda  kooritud kartulid pehmeks, enne kartulite valmimist lisa kartulite juurde herned ja keeda paar minutit,  kurna vesi. Tambi kartulid ja herned ühtlaseks massiks, seejärel lisa või, parmesan, sidrunimahl ja sool/pipar, sega väga hoolsalt kõik ühtlaseks massiks.
  3. Prae pannil lihapallid kuldpruuniks, tõsta lihapallid küpsetuspaberile, lisa tomatikastme komponendid pannile kus sa praadisid lihapalle ning kuumuta ja sega veidike seda, et maitsed paremini ühilduks.
  4. Kaunita peterselliga.
  5. Serveeri nagu pildil.


Vingeid jaane gurmaanid!!!









Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar