laupäev, 28. november 2020

Jõulune keefiri panna cotta

Jõulune keefiri panna cotta on kombinatsioon kahe erineva rahvuse klassikalisest desserdist. Omavahel on kokku sobitatud itaallaste mõnusalt kreemine keefiri panna cotta ning eestlaste piparkoogi ja pohla kombinatsioon. Kuna lisasin juurde ka passionit, siis see andis desserdile hoopis teise mõõtme. Mõnusalt hapukas ja eksootline maitsenüanss passioni näol tõstab esile panna cotta kreemisust ning magusust. Seda lihtsalt peab proovima kui hästi see kõik omavahel kokku sobib. 


Keefiri panna cotta:
400g Valio Alma keefir 2,5%
200g Valio Alma vahukoort 35%
50 g suhkrut
7g pulber želatiini

Lisandid:

Piparkoogi küpsiseid
4 passionit
Külmutatud pohlasid


Alusta panna cotta valmistamist želatiini paisutamisega. Selleks sega omavahel väga väikeses topsis 42 g külma vett ja želatiinipulber. Lase 5 minutit paisuda. Seejärel kalla paisunud želatiin väikesesse kastrulisse ja kuumuta kuni 50 kraadini, et želatiin muutuks täielikult vedelaks. Kindlasti ei tohi želatiini segu üle 90 kraadi minna, muidu kaob tarrenduv toime ära. 

Kuumuta ka vahukoor 30 kraadini, lisa juurde vedel želatiin, seejärel keefir. Sega läbi ja vala serveerimispokaalidesse ning pane külmkappi 12 tunniks tarduma. 
Serveerimisel lõika passion pooleks ja kraabi viljaliha panna cotta peale. Puista peale pohlamarju ja piparkoogi küpsiseid. 

Head isu!






Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar