teisipäev, 12. jaanuar 2016

Õunajäätis karamelliseeritud mandlite ja karamellikastmega

Foto: Krõõt Tarkmeel

Ajakiri Oma Maitse käis külas, ajasime juttu ja tegime süüa, mida sai lugeda detsembrikuu väljaandes. 5 lehekülge toidu- ja spordijuttu +  3 retsepti minu poolt.
Üks nendest on see sama õunajäätis karamellikastme ja karamelliseeritud mandlitega.

                                                 
Foto: Krõõt Tarkmeel

Jäätis

 4 dl vahukoort
200 g kondenspiima
3 granny smith õuna
rohelist toiduvärvi (soovi korral)

Valmistamine:
  1. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks.
  2. Sega kondenspiim vahukoore hulka.
  3. Eemalda õuntelt südamikud ja blenderda ühtlaseks püreeks.
  4. Sega õunapüree vahukoore-kondenspiima massi hulka.
  5. Pane jäätis säilituskarpi ja külmuta 6 h.
  6. NB! Enne serveerimist lase jäätisel järgmistel päevadel 10 minutit toa temperatuuril sulada kuna ise tehtud koorejäätis külmub väga ära.
Karamellised mandlid

150 g mandlid
0,5 dl suhkur
0,5 munavalget
2 tl vett
0,5 tl kaneel
0,25 tl riivitud muskaati
0,5 tl piparkoogimaitseainet
näpuotsaga soola


Valmistamine:
  1. Sega kõik komponendid kausis kokku, väljaarvatud mandlid.
  2. Siis lisa mandlid, sega läbi.
  3. Küpseta mandleid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil, 180 kraadi juures 35 minutit, vahepeal segades. Kuni on krõbedad.
  4. Jahuta toatemperatuuril.


Karamellikaste

100 g suhkurt
1,5 spl suhkrusiirupit
2 dl rõõska koort 35 %
60 g võid

Valmistamine:
  1. Sulata potis suhkur ja siirup.
  2. Kui suhkur on sulanud siis sega juurde rõõsk koor ja sega läbi.
  3. Eemalda pann tulelt ja sega juurde 60 g või tükke, sega kuni on ühtlaselt segunenud.
  4. Jahuta ning serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar