Suvine periood on mõnus aeg valmistamaks värskeid köögivilju. Valmistamise variante on palju, kas grillida, marineerida, hapendada või siis hoopis minna kõige lihtsamat teed pidi ning hoopiski kodus pannil praadida. Mina valisin seekord selle viimase variandi, kus lähenesin nende valmistamisele veidike kummaliselt kummeli ja murulauguga. Köögiviljadeks valisin porgandid ja pastinaagid, kuna need maitsevad mulle kõige rohkem.
Tulles tagasi valmistamise juurde, siis pastinaagid ja porgandid on praetud oliiviõli ja või segus, kuhu lisasin juurde kummeli ja murulaugu varsi koos õitega. Kummel ja murulauk annavad köögiviljadele väga omapärase ja suurepärase maitse. Soovitan proovida! ;)
Retsept 2 -le
Grillitud köögiviljad:
2 pastinaaki
2 porgandit
4 kummeli vart koos õitega
4 murulaugu vart koos õitega
1 tl köömneid
2 sl oliiviõli
60 g Alma Eesti võid 82%
Meresoola
Valio Royal Gouda juustulaaste
Grillitud suvikõrvits:
1 suvikõrvits
Meresoola
Pipart
Kõigepealt pese porgandid ja pastinaagid. Kuumuta pannil õli ja pruunista porgandid ning pastinaagid. Seejärel keera kuumus alla ja lisa või, kummeli ja murulaugu varred, köömned ning maitsesta meresoolaga. Kuumuta pastinaake ja porgandeid keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, vahepeal kasta köögivilju pannil oleva rasvaga. Seejärel aseta porgandid ja pastinaagid ahjuplaadile ning pane 130 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks.
Enne serveerimist raputa pastinaakide ja porgandite peale gouda juustulaaste ja põleta gaasipõletajaga juust krõbedaks. Kui puudub gaasipõletaja, siis pane pastinaagid ja porgandid ahju grill reziimile suure kuumuse juurde, kuni juust muutub krõbedaks.
Grillitud suvikõrvitsa jaoks lõika suvikõrvitsast rattad, määri kokku oliiviõli ja soolaga ning aseta grillile. Grilli mõlemalt poolt kuni valmimiseni. Maitsesta pipraga.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Rullbiskviit on mõnusalt kodune, kuid ääretult maitsev dessert. Mille valmistamine on lihtne ja jõukohane kõigile. Mina valmistasin seekord šokolaadi rullbiskviiti, mille täidiseks on mõnus toorjuustukreem, kuhu on lisatud veel hapukat lemon curd'i ja Alma Muah mustikamuffini koorejogurtit. Kõik see koos moodustab väga maitsva koosluse. Lisaks serveerisin juurde vahustatud vahukoort ja värskeid maasikaid.
Tõeliselt maitsev, proovi järgi!
Biskviit:
4 L suuruses muna
4 sl suhkrut
3 sl kakaopulbrit
4 sl jahu
1 tl maisitärklist
Täidis:
2 pakki Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut
2 sl lemon curd'i võiet
190 g Alma Muah! mustikamuffini koorejogurtit
Šokolaadiglasuur:
150 g tumedat šokolaadi (70%)
150 g Alma vahukoort 35%
15 g Alma Eesti võid 82%
Kaunistamiseks:
Värskeid maasikaid
Kuumuta ahi 200 kraadini ja valmista ette küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased 2 sl suhkruga helekollaseks vahuks. Seejärel sega omavahel jahu, kakaopulber ja maisitärklis ning sega see vahustatud munakollaste hulka.
Järgmisena vahusta munavalged pehmeks vahuks, seejärel lisa 2 sl suhkrut ja jätka vahustamist kuni tekib tugev ja tihke vaht ning seejärel sega see vahustatud munakollaste hulka. Kokkusegamisel kasuta spaatlit ja alt üles segamise tehnikat, et vahustatud munavalge kohevus säiliks.
Jaota biskviidi taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Seejärel aseta lauale uus küpsetuspaber ja kummuta sellele küpsenud biskviit ning eemalda sellelt ahjuplaadil olnud küpsetuspaber. Nüüd keera biskviit koos uue küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma.
Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, lemon curd'i võie ja mustikamuffini koorejogurt. Kui biskviit on jahtunud, siis rulli see uuesti lahti ja aseta täidis biskviidile. Seejärel keera see taas rulli ning jäta see nii, et kinnitus koht asuks kõige all.
Šokolaadiglasuuri valmistamiseks tükelda šokolaad kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala see kaussi šokolaaditükkidele, lisa juurde ka 15 g võid. Sega see ühtlaseks massiks. (kui glasuur on liiga paks, siis lisa kuuma koort juurde.) Vala rullbiskviit šokolaadiglasuuriga üle ja jäta hanguma.
Serveeri rullbiskviiti vahukoore ja maasikatega.
Head isu!:)
Retsept valmis koostöös Valioga.