neljapäev, 26. november 2015

Porgandipirukas

Tegin oma famiiliale pühaõhtusöömaaja, üheks roaks oli porgandipirukas, ilma lihata!
Väga-väga mõnus kerge pirukas oli.


Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

125 g võid
2,5 dl jahu
1 munakollane
0.25 tl soola

Täidis:

750 g porgandit
3 sibulat
150 g seeni
1 küüs küüslauku
5 muna
1,5 dl rõõska koort 35 %
50 g parmesani
pihu täis soolapähkleid
soola
pipart


Valmistamine: 


  1. Sega või ja jahu kausis ühtlaseks massiks, lisa muna ja sool ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmimiseks külmkappi tahenema.
  2. Täidise valmistamiseks riivi porgandid, tükelda seened, küüslauk ja sibul.
  3. Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta soola ja pipraga.
  4. Prae porgandid ja sibulad pannil oliiviõlis kuldseks. Pruunista võis seened ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Aseta piruka põhjale praetud seened, riivi peale parmesan, siis tõsta porgandi-sibula segu põhjale ja lõpetuseks vala peale muna-koore segu.
  6. Küpseta 180 kraadi juures 45 -50 minutit.
  7. Serveerimisel lisa hakitud soolapähkleid.





pühapäev, 22. november 2015

Vana hea kräsupea kook

Lapsepõlve lemmikkook ehk vana hea "kräsupea", mitte midagi pole muutunud, ikka sama hea.
Kook sisaldab ülipalju hapukoort, mis muudab selle väga mahedaks. Biskviidi magusus, koore hapukus, šokolaadikastme magusus ja kirsimoosi hapukus, mis üksteist täiendades teevad sellest ülimaitsva koogi.


Retsept: 14 - le 

Põhi:

4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 spl kakaopulbrit

Kreem:

3 banaani
1 kg hapukoort

Glasuur:

75 g piimašokolaadi
50 g võid
1 dl rõõska koort

Lisand:

Kirisimoos


Valmistamine:


  1. Valmista kõigepealt taigen, selleks vahusta munad suhkruga, lisa jahu, sooda ja hapukoor ning sega ühtlaseks massiks. Jaga pool taignast teise kaussi ning ning lisa juurde kakaopulber.
  2. Vala kakaoga taigen 28" läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja hele taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadises ahjus 25 minutit.
  3. Jahuta põhjad. Ning lõika hele biskviit kuubikuteks ja sega 1 kg hapukoorega kokku.
  4. Tume biskviit tõsta tordialusele ja immuta coca colaga, tõsta viilutatud banaanid koogipõhjale, banaanide peale aseta biskviidikuubiku-hapukoore segu.
  5. Glasuuri valmistamiseks sulata potis šokolaad, või ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks, jahuta ja vala koogile.
  6. Tõsta kook külmkappi maitsestuma, eriti hea on järgmisel päeval.
  7. Serveeri kirsimoosiga.






pühapäev, 15. november 2015

Šokolaaditrühvlid

Jõulud tulekul ja üks imehea ning lihtsalt valmistatav trühvlite retsept on nüüd saadaval siin blogis.
Lihtsuses peitub võlu!




Retsept: 20 trühvlit

150 + 30 g šokolaadiküpsiseid
100 g maapähklivõid
2 spl kuhjaga toorjuustu
1 spl hapukoort
80 g piimašokolaadi
kakaopulbrit (100%)


Valmistamine:


  1. Purusta 150 g šokolaadiküpsiseid peeneks, lisa juurde maapähklivõi, toorjuust ja hapukoor ning sega ühtlaseks massiks.
  2. Sulata vesivannil šokolaad, lase veidi jahtuda ning lisa sulatatud šokolaad küpsise-maapähklivõi massi hulka, sega hoolikalt ühtlaseks massiks.
  3. Purusta ülejäänud 30 g šokolaadiküpsiseid aga mitte väga peeneks ning lisa tainasse. Sega läbi.
  4. Pane trühvlimass külmkappi tahenema 30 minutiks.
  5. Seejärel vormi käte vahel 20 trühvlit, veereta trühvleid kakaopulbris ja pane külmkappi tahenema 30-60 minutiks.
  6. Säilitada serveerimiseni külmkapis.




pühapäev, 8. november 2015

Maagiline piparmünditee

Vana hea piparmünditee, ülilihtne valmistada, tegin kohe suure kannutäie!





Retsept: 3-4 inimesele

värsket piparmünti
3 sidruni viilu
mõned õhukesed viilud ingverit
2 spl vedelat mett
800 ml keevat vett


Valmistamine: 8 min

  1. Pane sidruniviilud, ingver, mesi kannu põhja.
  2. Lisa piparmündilehed koos vartega.
  3. Kalla keev vesi peale ja lase 8 min tõmmata.
  4. Naudi!




esmaspäev, 2. november 2015

Šampinjoni-parmesani täidisega kanafileerullid peekonisse mähituna

Tegin esimest korda kanafileerulle šampinjoni-parmesani täidisega ning peekoniviiludega ümbritsetuna, mis oli äraütlemata hea, ning harjutasin kätt ka serveerimise osas.
Kanarullide kõrvale serveerisin võis ürtidega praetud kartuleid ja porgandeid.
Kastmeks blenderdasin basiiliku, küüslaugu, oliiviõli, sidrunimahla, soola ja pipraga ühtlaseks massiks.
Väga väga mõnusad kanarullid seenearmastajatele, kes seeni ei söö siis võib täidiseks midagi muud sisse toppida nt juustu, päikesekuivatatud tomateid jne. Peekoniviilud aitavad säilitada mahlasust ja annavad mõnusalt suitsuse meki kanale juurde.


                           Lõpp tulemus.                

      Viimaseid lisandeid roale lisamas.       

Serveerimine täies hoos..


Retsept: 2-le

Kanafileerull:

2 kanafilee tükki (üks kanafilee võiks kaaluda umbes 250 g )
8 šampinjoni
1 tk küüslauku
1 spl võid
oliiviõli
pipart/soola
50g parmesani
8 viilu suitsupeekonit


Kartuli ja porgandi lisand:

6 keskmist kartulit
2 porgandit
oliiviõli
1 spl või
rosmariin
tšilli helbeid
sool/pipar


Basiilikukaste:

üks suur kimp basiilikut
125 ml oliiviõli
sidrunimahla
sool/pipar


Valmistamine:


  1. Alusta kokkamist kanarullide valmistamisega. Töötle kanafileed paksematest kohtadest õhemaks. Aseta fileed toidukile vahele ja tambi kergelt taignarulliga fileed õhemaks (mida õhem seda parem) ning ühtlasemaks, ürita ristküliku kujuliseks saada.
  2. Valmista šampinjoni täidis. Selleks kuumuta pannil oliiviõli, või, hakitud küüslauk, šampinjonid ja maitsesta vähese soola/pipraga. Prae kuni šampinjonid on läbi küpsenud. Riivi juurde nüüd parmesan ja sega läbi.
  3. Jaota šampinjonid fileede vahel võrdselt ära ja keera rulli ning siis omakorda mähi rulli keeratud kanad peekoniviilude sisse. 
  4. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane potis vesi keema kus sul on vaja mõne hetke pärast kartuleid ja porgandeid blanšeerima hakata.
  5. Pruunista kuumal pannil peekonisse mähitud kanarullid ja aseta 200 kraadisesse ahju järelküpsema 20 minutiks.
  6. Lõika porgandid pikuti neljaks, kartulid tükelda kuubikuteks ja ristkülikuteks  ning blanšeeri soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kuumuta pannil oliiviõli ja või ning lisa blanšeeritud köögiviljad ja rosmariin, prae köögivilju kuni muutuvad kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kartulitele lisa soovi korral ka veidike tšilli helbeid.
  7. Lisa basiilik ja oliiviõli blendrisse ning blenderda kuni tekib ühtne mass. Maitsesta vähese sidrunimahla ja soola ning pipraga. 
  8. Serveeri kõik komponendid taldrikule. Naudi!