teisipäev, 15. märts 2016

Manhattani toorjuustukook

Ülimaitsev ja kreemine toorjuustukook minu vanaema 75. sünnipäevaks.
Selle koogi valmistas minu tüdruk kuna ise olin just sellel päeval tööl aga lubadus oli vanaemale antud, et koogi teen mina, keegi pettuma ei pidanud.




Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

130 g digestive küpsiseid
peotäis tükeldatud soolapähkleid
75 g võid 82%

Täidis:

600 g toorjuustu
3 suurt muna
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kate:

300 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
50 g tuhksuhkrut

Valmistamine:
  1. Valmista kõigepealt põhi, selleks sulata või vedelaks. Purusta küpsised. Sega omavahel küpsised ja soolapähklid ning kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale, lisa juurde sulatatud võid ja sega läbi ning suru põhja külge kinni. Pane külmkappi tahenema.
  2. Soojenda ahi 175 kraadini.
  3. Sega kausis toorjuust kokku. Vahusta munad suhkruga ja lisa toorjuustule, sega ühtlaseks. Kalla segu koogivormi, küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 35 minutit või kuni vedelik on piisavalt hüübinud. Ahjust välja võttes kook keskelt kergelt võdiseb kuid see on normaalne. 
  4. Jahuta kooki 30 minutit. Sega kokku katte komponendid ja kalla koogile ning pane ahju 230 kraadi juurde 5 minutiks küpsema. Võta kook ahjust välja ja jahuta täielikult, eriti hea on järgmisel päeval.
  5. Serveeri kooki koos maasikatega, kas moosina või sektoriks lõigatuna.

Algretsept pärineb Nami-Nami-st.

teisipäev, 1. märts 2016

Rikkalik kahekihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega

Suus sulav kihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega.
Šokohoolikute lemmik!


Retsept: 2 x 24 cm koogivorm

Biskviidid:

280 g jahu
413 g suhkrut
87 g kakaopulbrit
10 g küpsetuspulbrit
10 g soodat
16 g soola
226 g keefiri
226 g rapsiõli
2 muna
36 vaniljesuhkrut
226 g keevat vett

Siirup:

133 g suhkrut
66 g vett
30 g viina

Kreem kihtide vahele:

600 g tuhksuhkrut
300 g Alma võid
100 g kakaod
73 g piima
20 g vaniljeekstrakti
7 g soola

Valmistamine:

Biskviidid:

  1. Sega biskviidi kuivained omavahel läbi, teises kausis sega omavahel keefir, õli,vaniljesuhkur, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega ühtlaseks massiks, järgmisena lisa taignale sorts haaval keevat vett ise samal ajal segades.
  2. Vala taigen kahte 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 150 kraadises ahjus 40 min.
  3. Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.
Siirup:
  1. Pane vesi ja suhkur potti ja lase keema, kuumuta madalal tulel  kuni suhkur on sulanud ja konsistents hakkab siirupiseks muutuma. 
  2. Võta pott tulelt ja lase jahtuda kui siirup jahtunud sega sisse viin.
Kreem:
  1. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa segades kakao, piim, vaniljeekstrakt ja sool. Sega ühtlaseks massiks ja pane külma tahenema, seni kuni biskviidid on jahtunud.
Kokku panemine:
  1. Kui biskviidid on jahtunud siis pintselda biskviidipõhjad siirupiga kokku.
  2. Tõsta üks biskviit tordialusele, lisa pool šokolaadikreemi kogusest ja silu spaatliga ühtlaseks, tõsta sellele teine biskviit ja määri ülejäänud šokolaadikreemist peale.
  3. Serveeri vaarikate ja vanilje jäätisega.
Retsept valmis koostöös Valioga.