laupäev, 29. august 2015

Elust, olust ja minu tegemistest + karamelliseeritud maapähklivõi šokolaadikoogikeste retsept

Hellouu sõbrad, paus blogimisest on kahetsusväärselt pikaks veninud, mitmete oluliste põhjuste pärast. Kohe kohe parandan selle vea,  patuselt tervisliku magustoidu näol aga enne saage teada mis põhjustel ma ei bloginud.
Nii siis, millega ma põhiliselt tegelesin nende 25 päeva jooksul kui blogimisega ei tegelenud??

4.agustil pakkisin oma seitse asja ning trippisin Prantsusmaalt Eestisse, tulin nagu kaamel, kellele oli kõik kotid selga laotud ja käed põlvini, rongidega Pariisi lennuka sealt edasi Helsing ja siis Tallinn. See oli tõenäoliselt viimane tripp ratturina Prantsusmaalt Eestisse.
Põhjuseid miks ratturina välismaal ei jätka on mitmeid. Üks tähtsamaid põhjusi on kindlasti rahulolu pakkuvate tulemuste puudumine, sellest tulenevalt ka motivatsiooni langus. Vaikselt tekkis juba noore pensionäri tunne, et teed oma päeva põhitegevuse ära ehk trenni ning ülejäänud päeva sisustad poodide vahelt käimisega kus saaks odavalt söögikraami kätte ja internetis käies või lugedes.

5. augustil hommikul vara sõitsin Tartu kutseka, viisin paberid kooli, kandideerisin koka ametile, õnnestunult. Komisjon otsustas mu kooli vastu võtta, lootustandva tuleviku puhul kokandusmaailmas.
6-9 august elasin omadele kaasa, Tartus toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel maanteesõidus, kus igati südika sõiduga saavutas eestlaste parimana Martin Laas 6.koha.
Peale EM-i selgus, et saan sõita Balti keti velotuuri 18.08-20.08, kus sõidavad parimad amatöörid ja professionaalsed ratturid ehk siis UCI 2.2 kategooria võistlus. Nii siis, nädal aega oli aega et korralikult harjutada ja valmistuda tuuriks.
Tuuri sõitsin üle ootuste hästi ja tasuks 17. koht, mis on ka minu ratturi karjääri parim koht UCI kategooria sõidul.
Peale tuuri olen tegelenud oma uue elukoha asjadega.
27. augustil allkirjastasin lepingu, nimelt, minust sai paberitega vasara Kristian.

Järgnev aasta tõotab tulla väga tegude rohke ja märksa erinev varasemast elust.
On mõned eesmärgid ja unistused, mis vajavad täide viimist.




Läheme retsepti juurde nüüd, valmistasin patuselt tervislikke karamelliseeritud maapähklivõi šokolaadikoogikesi. Annab korraliku kicki sinu päevale!!

Retsept: 5 väikest koogikest

Šokolaadi kiht

5 väikest ühekordset plastikust kohvikruusi, mida raatsid puruks lõigata
2  tassi sulatatud 70 % tumedat šokolaadi
2tl. kookosõli

Karamelli-maapähklivõikreem

3spl maapähklivõid
3spl vahtrasiirupit
2spl kookosõli
1tl vanilje ekstrakti
⅛ tl meresoola


Valmistamine:

Sulata šokolaad ja sega kookosõli sisse. Aseta igasse tassi 1spl šokolaadi ja pane tassid külmiku tahenema. Sel ajal valmista karamelli-maapähklivõikreem, selleks aseta kõik koostisained kastme panni ja aseta pliidile, kuumuta ja sega kuni muutub ühtlaseks massiks. Jahutada 10min kuni mass on tahkemaks läinud. Võta külmikust tassid välja ja aseta šokolaadile karamelli-maapähklivõikreem, igasse 1spl. karamelli-maapähklivõikreemi.
Siia aseta tassidesse uuesti šokolaadikaste ja aseta uuesti külmiku 10minutiks. Eemalda koogikeste ümber tassid, lõika kääridega tassid puruks ja eemalda koogikesed sellest. Serveerimisel lisa näpuotsaga jämedalt meresoola koogikestele.


reede, 7. august 2015

Tervislik hautatud spinati-herneroog

Noniii, lõpuks ometi saabus Eestisse suvi, küll väikese hilinemisega aga parem hilja kui mitte kunagi.
Pole ime, miks eestlased kannatlik rahvus on. Igatpidi pannakse meie kannatlikust ikka proovile.
See selleks, läheme toidujuttude juurde nüüd ;)
Tervislik, hautatud spinati-herneroog, valmib ühe õhtusöögi kohta ülikiiresti, viieteist minutiga!
Hautatud spinati-herne kombinatsioon on ülihea, ning koore ja sidrunimahla lisamine muudab selle suurepäraseks. Serveerisin koos riisiga ning 3 minutit enne spinati-herneroa valmimist lõin munad ka veel spinati-herneroa peale.

Retsept: 4-le

280g riisi, sort, vastavalt maitse eelistustele


Spinati-herneroog

2spl. oliiviõli
400 g külmutatud spinatit
400 g külmutatud rohelisi herneidühe sidruni riivitud koor1 spl. sidrunimahla

soola/pipart
125ml. rõõska koort
4muna

Valmistamine:

  1. Pese riis puhtaks külma veega ja pane riis keevasse vette keema. Maitsesta soolaga.
  2. Aja pann soojaks lisa kõik spinati-herneroa koostisained pannile väljaarvatud muna ja hauta 10 minutit, 3 minutit enne valmimist löö munad spinati-herneroale ning kui munavalge on hüübinud siis serveeri koos riisiga, nii nagu pildil.

Väga "fancy" õhtusöök aga samas ülilihtne!