kolmapäev, 29. august 2018

Ahjutomati burger

Ahjutomati burger on suurepärane alternatiiv klassikalisele burgeri, kus põhi komponentideks on kukkel, veisepihv ja juust. Selles retseptis on veisepihv asendatud pikalt küpsenud ahjutomatiga, mis on ka palju tervislikum variant. Teiseks suurepäraseks maitseks on Rebase Onu suitsusink. Suitsusingist on lõigatud õhukesed viilud ja seejärel pandud pannile koos sriracha kastmega küpsema. Tõeline maitsepomm!

Burger:
1 Burgeri kukkel
Suitsust BBQ kastet
Käsitöö majoneesi
3 viilu Rebaseonu suitsusinki 
1 tl Sriracha kastet
30 g 18 kuu vanusega laagerdunud juustu

Ahjutomat:
1 suur kodumaine tomat
Meresoola
Musta pipart
Worchestershire kastet
Veise rasva


Kõigepealt valmista ahjutomatid. 
Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika tomatile õrn sälk noaga sisse. Pane vesi keema. Blanšeeri tomatit 30 sekundit. Seejärel jahuta jäävannis ja koori. Maitsesta tomat soola, pipra, oliiviõli, veiserasva ja worcestershire kastmega. Küpseta tomatit ahjus umbes 30 minutit. Ja valmis ta ongi.

Edasine on juba lihtne. Soojenda burgeri kuklid. Lõika suitsusingist õhukesed viilud ja prae pannil koos sriracha kastmega. Riivi peene riiviga juust. 
Nüüd lao burger kokku. Kõigepealt alumine kukli osa, siis lisa majonees, tomat, juust, singi viilud. Ülemisele burgeri kuklile lisa suitsust bbq kastet ja aseta see singi peale. 
Voilaa valmis ta saigi. Megahea suutäis!
Head katsetamist





Retsept valmis koostöös Rebaseonu taluga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.

esmaspäev, 27. august 2018

Maasika galett

Maasika tatrajahu galett on üks mõnusalt mahe ja tervislik magusaroog. Galett on eestlastele ilmselt mitte nii tuttav, kui teiesed küpsetised. Kuid tegelikult pole seal midagi väga rasket, mõned vähe rohkem tehnilised kohad on, mida tuleb jälgida. Üldiselt sama põhimõttega nagu liivataigna küpsetisted, väljanägemine on ainult teistsugune. Lisaks on see galett ka gluteenivaba. Mina täitsin seekord galette maasikate ja ploomidega. Tegelikult selle täitmine on puhas fantaasiamäng.

Sellest kogusest saab 2 galette.

Põhi:
220 g võid
210 g riisijahu
80 g kartulitärklist
70 g Karmeli tatrajahu
130 g suhkrut
0,5 tl soola
2 munakollast

Täidis:
400 g maasikaid
300 g ploome
1 spl maisitärklist
1 spl apelsini koort

Hapukoorekreem:
200 hapukoort
2 spl tuhksuhkrut


Sega omavahel põhja kuivained. Lisa juurde või ja munakollane. Sega taigen ühtlaseks massiks ja vormi sellest 2 palli. Rulli taignapall küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks ja pane 1 tunniks külmkappi. 
Samal ajal valmista täidis. Selleks lõika maasikad ja ploomid viiludeks. Sega maisitärklise ja riivitud apelsinikoorega läbi. 
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kui põhi on 1 tund külmkapis ära olnud, siis aseta see ahjuplaadile. Pane pool täidisest põhja keskele ja keera ääred täidise peale, nii et keskele jääks auk.
Küpseta galette ahjus 40 min.


Retsept valmis koostöös Karmeli OÜ-ga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.