Lihtsuses peitub võlu!
pühapäev, 20. märts 2016
teisipäev, 15. märts 2016
Manhattani toorjuustukook
Ülimaitsev ja kreemine toorjuustukook minu vanaema 75. sünnipäevaks.
Selle koogi valmistas minu tüdruk kuna ise olin just sellel päeval tööl aga lubadus oli vanaemale antud, et koogi teen mina, keegi pettuma ei pidanud.
Retsept: 24 cm koogivorm
Põhi:
130 g digestive küpsiseid
peotäis tükeldatud soolapähkleid
75 g võid 82%
Täidis:
600 g toorjuustu
3 suurt muna
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
300 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
50 g tuhksuhkrut
Valmistamine:
- Valmista kõigepealt põhi, selleks sulata või vedelaks. Purusta küpsised. Sega omavahel küpsised ja soolapähklid ning kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale, lisa juurde sulatatud võid ja sega läbi ning suru põhja külge kinni. Pane külmkappi tahenema.
- Soojenda ahi 175 kraadini.
- Sega kausis toorjuust kokku. Vahusta munad suhkruga ja lisa toorjuustule, sega ühtlaseks. Kalla segu koogivormi, küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 35 minutit või kuni vedelik on piisavalt hüübinud. Ahjust välja võttes kook keskelt kergelt võdiseb kuid see on normaalne.
- Jahuta kooki 30 minutit. Sega kokku katte komponendid ja kalla koogile ning pane ahju 230 kraadi juurde 5 minutiks küpsema. Võta kook ahjust välja ja jahuta täielikult, eriti hea on järgmisel päeval.
- Serveeri kooki koos maasikatega, kas moosina või sektoriks lõigatuna.
Algretsept pärineb Nami-Nami-st.
teisipäev, 1. märts 2016
Rikkalik kahekihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega
Suus sulav kihiline šokolaadikook, šokolaadikreemi ja vaarikatega.
Šokohoolikute lemmik!
Retsept: 2 x 24 cm koogivorm
Biskviidid:
280 g jahu
413 g suhkrut
87 g kakaopulbrit
10 g küpsetuspulbrit
10 g soodat
16 g soola
226 g keefiri
226 g rapsiõli
2 muna
36 vaniljesuhkrut
226 g keevat vett
Siirup:
133 g suhkrut
66 g vett
30 g viina
Kreem kihtide vahele:
600 g tuhksuhkrut
300 g Alma võid
100 g kakaod
73 g piima
20 g vaniljeekstrakti
7 g soola
Valmistamine:
Biskviidid:
Šokohoolikute lemmik!
Retsept: 2 x 24 cm koogivorm
Biskviidid:
280 g jahu
413 g suhkrut
87 g kakaopulbrit
10 g küpsetuspulbrit
10 g soodat
16 g soola
226 g keefiri
226 g rapsiõli
2 muna
36 vaniljesuhkrut
226 g keevat vett
Siirup:
133 g suhkrut
66 g vett
30 g viina
Kreem kihtide vahele:
600 g tuhksuhkrut
300 g Alma võid
100 g kakaod
73 g piima
20 g vaniljeekstrakti
7 g soola
Valmistamine:
Biskviidid:
- Sega biskviidi kuivained omavahel läbi, teises kausis sega omavahel keefir, õli,vaniljesuhkur, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega ühtlaseks massiks, järgmisena lisa taignale sorts haaval keevat vett ise samal ajal segades.
- Vala taigen kahte 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 150 kraadises ahjus 40 min.
- Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.
Siirup:
- Pane vesi ja suhkur potti ja lase keema, kuumuta madalal tulel kuni suhkur on sulanud ja konsistents hakkab siirupiseks muutuma.
- Võta pott tulelt ja lase jahtuda kui siirup jahtunud sega sisse viin.
Kreem:
- Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa segades kakao, piim, vaniljeekstrakt ja sool. Sega ühtlaseks massiks ja pane külma tahenema, seni kuni biskviidid on jahtunud.
Kokku panemine:
- Kui biskviidid on jahtunud siis pintselda biskviidipõhjad siirupiga kokku.
- Tõsta üks biskviit tordialusele, lisa pool šokolaadikreemi kogusest ja silu spaatliga ühtlaseks, tõsta sellele teine biskviit ja määri ülejäänud šokolaadikreemist peale.
- Serveeri vaarikate ja vanilje jäätisega.
Retsept valmis koostöös Valioga.