Tõeliselt maitsev, proovi järgi!
Biskviit:
4 L suuruses muna
4 sl suhkrut
3 sl kakaopulbrit
4 sl jahu
1 tl maisitärklist
Täidis:
2 pakki Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut
2 sl lemon curd'i võiet
190 g Alma Muah! mustikamuffini koorejogurtit
Šokolaadiglasuur:
150 g tumedat šokolaadi (70%)
150 g Alma vahukoort 35%
15 g Alma Eesti võid 82%
Kaunistamiseks:
Värskeid maasikaid
Kuumuta ahi 200 kraadini ja valmista ette küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased 2 sl suhkruga helekollaseks vahuks. Seejärel sega omavahel jahu, kakaopulber ja maisitärklis ning sega see vahustatud munakollaste hulka.
Järgmisena vahusta munavalged pehmeks vahuks, seejärel lisa 2 sl suhkrut ja jätka vahustamist kuni tekib tugev ja tihke vaht ning seejärel sega see vahustatud munakollaste hulka. Kokkusegamisel kasuta spaatlit ja alt üles segamise tehnikat, et vahustatud munavalge kohevus säiliks.
Jaota biskviidi taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Seejärel aseta lauale uus küpsetuspaber ja kummuta sellele küpsenud biskviit ning eemalda sellelt ahjuplaadil olnud küpsetuspaber. Nüüd keera biskviit koos uue küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma.
Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, lemon curd'i võie ja mustikamuffini koorejogurt. Kui biskviit on jahtunud, siis rulli see uuesti lahti ja aseta täidis biskviidile. Seejärel keera see taas rulli ning jäta see nii, et kinnitus koht asuks kõige all.
Šokolaadiglasuuri valmistamiseks tükelda šokolaad kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala see kaussi šokolaaditükkidele, lisa juurde ka 15 g võid. Sega see ühtlaseks massiks. (kui glasuur on liiga paks, siis lisa kuuma koort juurde.) Vala rullbiskviit šokolaadiglasuuriga üle ja jäta hanguma.
Serveeri rullbiskviiti vahukoore ja maasikatega.
Head isu!:)
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar