Ülimalt lihtsalt valmiv jogurtikook mis on ka maitse poolest väga hea ja kerge.
Retsept: 24 cm koogivorm
Põhi:
150 g digestive küpsiseid
70 g Alma võid 82 %
Täidis:
900 g Valio Gefilus laktoosivaba virsiku-papaiajogurtit
1,5 dl Alma vahukoort 35%
8 g Vaniljesuhkrut
20 g zelatiini
0,5 dl Alma vahukoort 35%
4-5 spl. külma vett želatiini paisutamiseks
Garneering:
Tähtvili
Valge šokolaadiga glasuuritud digestive küpsis
Valmistamine:
- Valmista koogipõhi: purusta küpsised, sulata või ning sega purustatud küpsiste juurde. Sega ühtlaseks massiks. Suru küpsise-võisegu 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
- Pane želatiinilehed vähesesse vette 10 minutiks paisuma.
- Kuumuta kastrulis 0,5 dl vahukoort, pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa kuuma vahukoore hulka, sega kuni želatiinilehed on sulanud. Tõsta kastrul tulelt jahtuma.
- Vahusta 1,5 dl vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks.
- Sega jogurt vahukoorega ja lisa jahtunud koore-želatiinisegu jogurti-vahukooresegule ning sega kiirelt ühtlaseks.
- Vala jogurti-vahukooretäidis küpsisepõhjale ja pane ööks külmkappi tarduma.
- Serveeri tähtviljaga ja valge šokolaadiga glasuuritud küpsistega.
Tänase koogi peategelane.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar