Foto: Krõõt Tarkmeel
Ajakiri Oma Maitse käis külas, ajasime juttu ja tegime süüa, mida sai lugeda detsembrikuu väljaandes. 5 lehekülge toidu- ja spordijuttu + 3 retsepti minu poolt.
Üks nendest on see sama õunajäätis karamellikastme ja karamelliseeritud mandlitega.
Foto: Krõõt Tarkmeel
Jäätis
4 dl vahukoort
200 g kondenspiima
3 granny smith õuna
rohelist toiduvärvi (soovi korral)
Valmistamine:
- Vahusta vahukoor pehmeks vahuks.
- Sega kondenspiim vahukoore hulka.
- Eemalda õuntelt südamikud ja blenderda ühtlaseks püreeks.
- Sega õunapüree vahukoore-kondenspiima massi hulka.
- Pane jäätis säilituskarpi ja külmuta 6 h.
- NB! Enne serveerimist lase jäätisel järgmistel päevadel 10 minutit toa temperatuuril sulada kuna ise tehtud koorejäätis külmub väga ära.
150 g mandlid
0,5 dl suhkur
0,5 munavalget
2 tl vett
0,5 tl kaneel
0,25 tl riivitud muskaati0,5 tl piparkoogimaitseainet
näpuotsaga soola
Valmistamine:
- Sega kõik komponendid kausis kokku, väljaarvatud mandlid.
- Siis lisa mandlid, sega läbi.
- Küpseta mandleid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil, 180 kraadi juures 35 minutit, vahepeal segades. Kuni on krõbedad.
- Jahuta toatemperatuuril.
Karamellikaste
100 g suhkurt
1,5 spl suhkrusiirupit
2 dl rõõska koort 35 %
60 g võid
Valmistamine:
- Sulata potis suhkur ja siirup.
- Kui suhkur on sulanud siis sega juurde rõõsk koor ja sega läbi.
- Eemalda pann tulelt ja sega juurde 60 g või tükke, sega kuni on ühtlaselt segunenud.
- Jahuta ning serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar