Ahjusoojad minipitsad.
Kerkinud pitsataigen.
4 väikest pitsapõhja oma tähetundi ootamas.
Ja start!
Retsept: 4-le
Pitsapõhi:
250 g jahu
125 ml käesooja vett
6 g pulgapärmi
1 tl soola
0,5 spl suhkrut
2 spl oliiviõli
Kate:
4 spl tomatipastat
450 g Rannamõisa broilerikintsuliha
sool/pipar/tšillihelbeid
värsket basiilikut
125 g Mozzarella juustu
Balsamico kreemi
Valmistamine:
- Kalla jahu suurde kaussi, teises kausis sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur, sool ja sega kuni kõik on lahustunud, viimasena lisa oliiviõli.
- Kalla vee-pärmi segu jahu juurde ja sõtku ühtlaseks palliks. Jäta taignapall kaussi, kata kauss niiske rätikuga ja jäta sooja kohta 3 tunniks kerkima.
- Kerkinud taigen kalla jahusele lauale ja jaga taigen neljaks ning vormi neli pitsapõhja.
- Pitsapõhjad asetada küpsetusplaadile.
- Lõika broilerikintsulihast ribad ja prae pannil kuldseks, maitsesta soola/pipra ja tšillihelvestega.
- Igale pitsapõhjale aseta 1 spl tomatipastat, jaga broilerikintsuliha pitsade vahel ära, viimasena lisa igale pitsale võrdselt mozzarella juustu ja basiilikut.
- Küpseta ahju madalamal siinil, alt küpsetamise reziimil, maksimaalse kuumuse juures, kuni pitsapõhja ääred on kuldsed ja juust peal sulanud.
- Voilaa ja valmis nad ongi, ahjust välja võttes nirista pitsad balsamico kreemiga üle.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar