Kartulite kõrvale sobib serveerida värske kurgisalatit, millele lisame juurde ülilihtsalt valmistavat hapukat sidruni-oliiviõlikastet, imehea kooslus.
Kusjuures, neid kõik kolm toitu valmivad ülikiiresti, 15 minutit ja toidulaud on head ja paremat täis.
Värsked kartulid, parim!
Luksuslik värske kurgisalat.
Hapukas sidruni-oliiviõlikaste.
Kartulid:
400 g värskeid kartuleid
meresoola
pipart
1 sl võid
3 oksa värsket tilli
Värske kurgisalat:
4 lühikest värsket kurki
meresoola
Sidruni-oliiviõlikaste:
1 sidruni mahl
meresool/pipar
7 sl oliiviõli
Valmistamine:
- Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema, keeda kuni kartulid piisavalt pehmed.
- Kui kartulid pehmed kurna vesi ja kalla kartulid uuesti potti, lisa või, soola, pipar ja till ning sega potis kiirelt läbi. Serveeri.
- Salati jaoks tõmba juurviljakoorijaga kurgist pikuti õhukesed viilud ja aseta taldrikule, maitsesta soolaga.
- Kastme jaoks sega omavahel sidrunimahl,oliiviõli ja maitsesta soola pipraga.
- Kurgisalatile nirista väheke sidruni-oliiviõlikastet peale, kindlasti ära sellega liialda, sest kaste on hapukas ja võib varjata kurgi hea värske maitse ära.
- Kastet saad kasutada ka teiste värskete salatite juures.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar