esmaspäev, 4. juuli 2016

Minipitsad broilerikintsulihast ja mozzarella juustuga

Miks teha üks suur pitsa, kui saab teha ka 4 väikest pitsat ja seda näiteks koos sõpradega jagada, nõnda pead ka ülesöömisega piiri. Pitsa peategelasteks on väljast krõbe ja seest pehme pitsapõhi ning mahlane broilerikintsuliha. Pitsapõhjad võid varem valmis teha ja sügavkülmutada, nii hoiad aega kokku, sest teadagi, pitsapõhja kergitamine nõuab väheke aega.

Ahjusoojad minipitsad.
Kerkinud pitsataigen.

4 väikest pitsapõhja oma tähetundi ootamas.

Ja start!
Retsept: 4-le

Pitsapõhi:

250 g jahu
125 ml käesooja vett
6 g pulgapärmi
1 tl soola
0,5 spl suhkrut
2 spl oliiviõli

Kate:

4 spl tomatipastat
450 g Rannamõisa broilerikintsuliha
sool/pipar/tšillihelbeid
värsket basiilikut
125 g Mozzarella juustu
Balsamico kreemi

Valmistamine:
  1. Kalla jahu suurde kaussi, teises kausis sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur, sool ja sega kuni kõik on lahustunud, viimasena lisa oliiviõli.
  2. Kalla vee-pärmi segu jahu juurde ja sõtku ühtlaseks palliks. Jäta taignapall kaussi, kata kauss niiske rätikuga ja jäta sooja kohta 3 tunniks kerkima.
  3. Kerkinud taigen kalla jahusele lauale ja jaga taigen neljaks ning vormi neli pitsapõhja.
  4. Pitsapõhjad asetada küpsetusplaadile.
  5. Lõika broilerikintsulihast ribad ja prae pannil kuldseks, maitsesta soola/pipra ja tšillihelvestega.
  6. Igale pitsapõhjale aseta 1 spl tomatipastat, jaga broilerikintsuliha pitsade vahel ära, viimasena lisa igale pitsale võrdselt mozzarella juustu ja basiilikut.
  7. Küpseta ahju madalamal siinil, alt küpsetamise reziimil,  maksimaalse kuumuse juures, kuni pitsapõhja ääred on kuldsed ja juust peal sulanud.
  8. Voilaa ja valmis nad ongi, ahjust välja võttes nirista pitsad balsamico kreemiga üle.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar