Ülimalt lihtne tordiline ja valmib ka ülikiirest.
Retsept:
Põhi:
4 muna
160 g suhkurt
90 g jahu
2 tl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 spl kuhjaga kakaopulbrit
100 g Alma Eesti 82% võid
Täidis:
760 g Alma kodujuustu 5%
4 dl 35% Alma vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
100 g suhkrut
20 g šokolaaditükke
mustsõstra toormoosi
Serveerimine:
mustsõstraid
šokolaadilaaste
Valmistamine:
- Valmista biskviit: Selleks klopi munad kausis suhkruga lahti, teises kausis sega kuivained omavahel kokku, lisa kuivained muna-suhkrumassile ja sega ühtlaseks massiks, lõpetuseks lisa taignale sulatatud või ja sega ühtlaseks massiks.
- Vala taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, kuni tikuga testides jääb tikk puhtaks. Jahuta biskviit.
- Valmista täidis: Selleks pane kodujuust ja suhkur blendrisse ning blenderda kuni muutub kreemjaks massiks, vajadusel lisa veel suhkurt. Teises kausis vahusta vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks (aga mitte võiks).
- Sega kodujuustukreemi juurde šokolaaditükid ja vahustatud vahukoor, sega kergelt kokku.
- Kui šokolaadibiskviit on jahtunud siis lõika biskviit pikuti kolmeks kihiks ja hakka torti kokku laduma.
- Tõsta alumine biskviit tordialusele ning määri sellele mustsõstra toormoos ja 1/3 kodujuustu-vahukoorekreemist, siis tõsta sellepeal teine biskviit ja jätka ladumist samamoodi kuni lõpuni (biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem)
- Lõpetuseks kaunista kook šokolaadilaastudega ja mustsõstardega.
- Lase koogil mõned tunnid külmkapis maitsestuda.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Tere. Otsisin just lihtsat ja mitte väga magusat torti jõululauale. :) Vist leidsin. Paar küsimust ka. Kas shokolaadi all on mõeldud piimashokolaadi? Ja kas toormoosis on ka suhkur sees?
VastaKustuta