kolmapäev, 16. detsember 2015

Šokolaadi-kodujuustutort mustsõstardega

Kolmekihiline šokolaadi-kodujuustutort mustsõstardega, mis on mõnusalt jõulune ja sobib imehästi praegusesse aega(ka jõululauale).
Ülimalt lihtne tordiline ja valmib ka ülikiirest.



Retsept: 

Põhi:

4 muna
160 g suhkurt
90 g jahu
2 tl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 spl kuhjaga kakaopulbrit
100 g Alma Eesti 82% võid

Täidis:

760 g Alma kodujuustu 5% 
4 dl 35% Alma vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
100 g suhkrut
20 g šokolaaditükke
mustsõstra toormoosi

Serveerimine:

mustsõstraid
šokolaadilaaste

Valmistamine:

  1. Valmista biskviit: Selleks klopi munad kausis suhkruga lahti, teises kausis sega kuivained omavahel kokku, lisa kuivained muna-suhkrumassile ja sega ühtlaseks massiks, lõpetuseks lisa taignale sulatatud või ja sega ühtlaseks massiks.
  2. Vala taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, kuni tikuga testides jääb tikk puhtaks. Jahuta biskviit.
  3. Valmista täidis: Selleks pane kodujuust ja suhkur blendrisse ning blenderda kuni muutub kreemjaks massiks, vajadusel lisa veel suhkurt. Teises kausis vahusta vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks (aga mitte võiks).
  4. Sega kodujuustukreemi juurde šokolaaditükid ja vahustatud vahukoor, sega kergelt kokku.
  5. Kui šokolaadibiskviit on jahtunud siis lõika biskviit pikuti kolmeks kihiks ja hakka torti kokku laduma.
  6. Tõsta alumine biskviit tordialusele ning määri sellele mustsõstra toormoos ja 1/3 kodujuustu-vahukoorekreemist, siis tõsta sellepeal teine biskviit ja jätka ladumist samamoodi kuni lõpuni (biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem)
  7. Lõpetuseks kaunista kook šokolaadilaastudega ja mustsõstardega.
  8. Lase koogil mõned tunnid külmkapis maitsestuda.

Retsept valmis koostöös Valioga.

1 kommentaar:

  1. Tere. Otsisin just lihtsat ja mitte väga magusat torti jõululauale. :) Vist leidsin. Paar küsimust ka. Kas shokolaadi all on mõeldud piimashokolaadi? Ja kas toormoosis on ka suhkur sees?

    VastaKustuta