Jäätise hooaeg on käes, nädalavahetus samuti ja miks mitte ise proovida jäätist teha?!
Retsept on väga lihtne, koosneb kolmest komponendist, vahukoor, kondenspiim ja maasika toormoos.
Jäätisemasinat ka vaja pole, ainult vahustajat või siis selle puudumisel, saab ka vispliga hakkama.
On rammus aga asi on seda väärt, väga maitsev.
Retsept:
6 dl rõõska koort 35%
300 g suhkruga kondenspiima
5 dl maasikaid, mille püreerid ära
Valmistamine:
Vahusta suures kausis rõõsk koor, kuni saad pehmed tipud, sega hoolikalt vahukoore hulka kondenspiim, kuni kõik segunenud. Lõpetuseks lisa maasikamoos, lusika haaval, ning ära sega tavalisel viisil, vaid tõmba lusikaga kausis kaheksaid, et seguneks ebaühtlaselt. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ja külmuta 5-6h.
Juhul, kui segu liialt ära külmub siis lihtsalt oota 10min. kuni jäätis pehmemaks muutub.
Mõnusat kokkamist!
laupäev, 23. mai 2015
Tellimine:
Postituse kommentaarid
(
Atom
)
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar