Kirsi-panna cotta dessert on mõnusalt suvine ja kerge kehale. Magustoidu põhi komponendiks on kirsid, millest on valmistatud nii kaste kui ka vaht, lisaks on kirsivahus kasutatud ka Alma Muah kirsi-panna cotta maitselist koorejogurtit. Kirsid ja panna cotta toimivad koos imeliselt nii, et proovi järgi!
Kirsi-panna cotta vaht:
300 g Alma Muah koorejogurtit kirsi-panna cotta maitselist
4 g želatiinipulbrit + 24 g külma vett
75 g naturaalset kirsimahla + 15 g suhkrut
30 g munavalget
Küpsisekreem:
80 g valget šokolaadi
200 g Valio Viola toorjuustu
90 g digestive küpsiseid
Kirsikaste:
Värskelt pressitud kirsimahla
Suhkrut
Serveerimiseks:
Alma naturaalset kreeka jogrutit
Kõigepealt valmista kirsi-panna cotta vaht. Selleks paisuta želatiin veega. Sõelu kirsi-panna cotta jogurt läbi tiheda sõela. Sulata paisutatud želatiin. Vala see jogurti hulka ja sega ühtlaseks massiks. Sega juurde maitsestatud kirsimahl. Vala saadud segu sifoonpudelisse ja lisa juurde ka toores munavalge. Keera sifoonpudel kinni ja loksuta kõvasti. Lae sifoonpudelid kahe N2o ballooniga ja raputa kõvasti ning pane külmkappi kuni kasutamiseni.
Küpsisekreemi valmistamiseks sulata šokolaad. Sega sulatatud šokolaadi hulka toorjuust ning küpsisepuru. Jahuta saadud kreem ja pane pritskotti.
Kirsikastme jaoks puhasta kirsid kividest ja pressi neist mahl. Maitsesta suhkruga.
Serveeri dessert.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar