Prantsusmaa kondiitrite populaarne leiutis, mis lisaks ilusale välimusele on ka ülimaitsev. Mõnusalt õrn, pealt krõbe ja seest pehme. Kahe makrooni vahel asetseb värskendav vaarikaželee. Imeline kooslus.
Makroone sobib väga hästi ka kingitusteks teha!;)
Mõnusat katsetamist!
Makroonid:
80 g sõelutud mandlijahu
130 g tuhksuhkrut
30 g suhkrut
2 munavalget
musta toiduvärvi
Vaarikaželee:
150 g külmutatud vaarikaid
150 g vett
suhkrut
3 g gellankummit
0,5 g ksanatankummit
Punast toiduvärvi
Makroonide valmistamiseks sõelu kaussi mandlijahu ja tuhksuhkur.
Vahusta munavalged vähese soolaga pehmeks vahuks siis lisa järk järgult tavaline suhkur ning vahusta munavalged tugevaks vahuks. Kui munavalgevaht on tugev lisa juurde toiduvärv ja sega kiirelt läbi.
Sega munavalgevaht mandlijahu ja tuhksuhkru juurde. Sega spaatliga alt ülesse kuni saad ühtlase kreemi.
Pane kreem pritskotti ja pritsi ühesuurused makroonid küpsetuspaberile.
Löö õhumullid välja ja lase 25 minutit makroonidel seista.
Kuumuta ahi 150 kraadini ning küpseta makroone 13-15 minutit.
Lase makroonidel jahtuda.
Vaarikaželee jaoks pane kõik komponendid kastruli kuumuta keemiseni ja keeda 1 minut.
Jahuta jäävannil.
Pane jahutatud vaarikaželee blendrisse ja blenderda ühtlaseks massiks.
Tõsta vaarikaželee pritskotti ja pritsi ühe makrooni põhjale ning suru teine makroon peale. Nii nagu pildil.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar