kolmapäev, 13. mai 2015

Värske salat serrano singi ja pošeeritud munaga

Salat on teemas, eriti praegusel hooajal. Iseenesest olen ma kogu aeg olnud salatite fänn aga praegu kui kohe suvi ukse ees siis see sobib nagu rusikas silmaauku.
Mis teeb salatist hea salati? Otseloomulikult kõik võimalikud lisandid mida salatisse toppida annab ja kindlalt on kastmel väga suur roll. Väga hea kaste võib päästa ka kõige mõrudama maitsega salati.
 Ei kujuta sellist inimest ettegi kes sööks kahe suu poolega lehtsalatit ja kiidaks takkajärgi.
Enda salati tegu algab tavaliselt sellega, et kõigepealt ma laon pool külmkapi toidust köögilaule tühjaks ning siis pmst. kasutan kõigist osa ka oma salatites.




Koostis: 1-le




salatimix-i
kurk
tomat
tabbouleh-d veidike
serrano sink
2 värsket muna
kitsejuustu
parmesani

Kaste:

0,5tl Dijoni sinepit
1tl sidrunimahla
veidike mett
1sl oliiviõli
tsipa soola

Kastme valmistamine on lihtne, sega kõik kokku ja valmis.

Pošeeritud munad:

Löö munad ettevaatlikult väikese tassi sisse, nii et üks muna ühte tassi ja teine muna teise tassi.
Aja vesi keema ning siis alanda kuumus nii madalaks, et väikesed mullid poti põhjast veel tulevad aga mitte mingil juhul ei tohi vesi täiega hooga keeda. Tõmba lusikaga vee sisse keeris ja kalla munad nii vee lähedalt kui võimalik keerisesse. Valmivad umbes 2-3minutiga, seejärel tõsta munad vahukulbiga paberrätikule nõrguma ja maitsesta soola ning pipraga.


Nüüd saad kiirelt salati kokku mixida. Algul salatimix, kurk, tabbouleh, tomat, lisa pool kastmest, seejärel sega õrnalt ning siis lisa serrano singi ribad, kitsejuust ja pošeeritud munad, nirista ülejäänud kaste salatile ja munadele, lisa pamesani maitseks.

Head isu!





Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar