Retsept:
Muretainas:
200 g võid
85 g suhkrut
2 muna
350 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
Täidis:
400 g purk kondespiima
100 g võid
Valmistamine:
- Kõigepealt valmista küpsisetäidis, selleks pane 2 tunniks kondenspiima purk keema, vett pane nii palju, et purk oleks veega kaetud ja keeda madalal kuumusel.
- Valmista muretaigen, vahusta toasoevõi ja suhkur ühtlaseks, lisa munad, jahu, küpsetuspulber ja soola, sega ühtlaseks massiks ja pane kilesse ning hoia umbes pool tundi külmkapis.
- Valmista ette pähklirauad ja kuumuta seda pliidil mõlemalt poolt, kui rauad on kuumad siis pane igasse auku kreeka pähkli suurune pallike ja küpseta kuldseks.
- Kui kondenspiim on kaks tundi ära keenud siis jahuta kondenspiima veidike, lisa 100 g võid ja sega ühtlaseks täidiseks. Jahuta segu maha.
- Kui täidis jahtunud siis hakka küpsiseid täitma. Mõlemad küpsise poolikud tuleb täita ning seejärel kokku suruda.
- Pane küpsised külmkappi paariks tunniks külmkappi, see teeb küpsised pehmemaks.
Retsept on pärist Nami-Nami-st.
Mu lätlasest sõber valmistab neid oma küpsisevabrikus. Lasi eraldi vormid teha,ahjupannid süvenditega, et mitte neid pähklikoori ükshaaval täita. Valmis täidise ostab Eestist. Toodang on ka eesti Maximates müügil.
VastaKustuta