esmaspäev, 1. veebruar 2016

Banoffee kook

Mitte küpsetamist vajav üks inglaste klassikutest, banoffee kook - parim!


Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

250 g digestive küpsiseid
100 g võid 82 %

Täidis:

2-3 suurt banaani
150 g toorjuustu
50 g keedetud kondenspiima
3,5 dl rõõska koort 35%
1-2 spl. suhkrut

Garneeringuks:

soolapähkleid
šokolaadilaaste


Valmistamine:

  1. Purusta küpsised peeneks ja kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Sulata või ja kalla purustatud küpsiste peale ning sega läbi ja vajuta koogivormi põhjale kinni.
  2. Viilita banaan ja aseta banaani viilud koogipõhjale.
  3. Sega toorjuust keedetud kondenspiimaga ja määri see banaani viilude peale.
  4. Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks aga mitte võiks ja määri see koogile.
  5. Pane kook külmkappi oma aega ootama, umbes paariks tunniks.
  6. Serveeri kooki koos šokolaadilaastude ja soolapähklitega.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar