laupäev, 16. mai 2015

Pasta carbonara,tomatikastmega...

Jällegi üks "fast food" retsept siin blogis. Ega tänapäeva kiire elutempo juures ei tohigi raskeid ja kaua aega võtvaid retsepte jagada, võid muidu rusikaga pähe ka saada.
Tegelt, kui hoolikalt hakata mõtlema, siis see, mis "kiirekates" toimub on ikka roppus, sa annad täiesti suvalisele "Mallele"(kes ei pruugi söögitegemisest mitte kui midagi teada)  oma raha, et ta kõige ebakvaliteetsematest toorainetest sulle burksi kokku kühveldab. Aga ometi, see on ju kuradi MAITSEV.
Kui sul vähemalt 15minutit on söögitegemisele aega raisata, siis selle ajaga sa teed juba omale korraliku lõunasöögi valmis.
Pasta carbonara minu viisi, tegelt seda ei tohiks carbonaraks kutsudagi, kaks komponenti mis siin "pasta carbonarale" omased, on spagetid ja peekon.

Retsept 1-le

90g spagette
1 väike punane sibul
1 küüslauguküüs
250ml tomatikastet
1tl kuhjaga tomatipastat
30g mozzarellat
4 õhukest peekoni viilu
Oliiviõli
sool
pipar

Valmistamine:

Aja vesi keema, lisa soola nii palju, et oleks merevee soolasusega, lisa spagetid. Samala ajal prae pannil peekoni viilud mõlemalt poolt kuldseks. Aseta salvrätikule nõrguma.

Teisel pannil prae oliiviõlis sibul ja küüslauk kuldseks, lisa tomatikaste, tomatipasta ning peeneks hakitud mozzarella, kuumuta seni kaua kuni mozzarella on tomatikastmega segunenud, maitsesta soola-pipraga. Aseta al denteks keedetud spagetid tomatikastme sekka ja sega kokku. Tõsta taldrikule ja serveeri peekoni ribadega.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar