teisipäev, 7. aprill 2020

Valge šokolaadi vaht põldmarja jogurti ja granolaga

Praegusel ajal on enamustel väga palju aega kodus olla ja rohekm süüa vaaritada, vähemalt mulle tundub nii. Selles retseptis ma annangi ühe hea hommikusöögiidee, milleks on siis valge šokolaadi vaht Alma põldmarja täispiima jogurti ja käsitöö granolaga. See retsept on veidike ka magustoidu eest aga näiteks sobib valmistada ka ühel mõnusal nädalavahetuse hommikul, kui on aega kõigil rohkem. See on katsetamist väärt igaljuhul.
Head isu!

Valge šokolaadi vaht:
140 g Alma vahukoort 35%
100 g valget šokolaadi

Granola:
200 g täistera kaerahelbeid
30 g Alma Eesti võid 82%
75 g Vahtrasiirupit
20 g kookosehelbeid
30 g päevalilleseemneid
50 g sarapuupähkleid (kooritud)

Serveerimiseks:
Alma Põldmarja täispiimajogurtit

Keeda kaerahelbeid 1 minut vees. Seejärel kurna vesi täielikult ja pane kaussi. Lisa juurde või, vahtrasiirup, kookosehelbed, päevalilleseemned ja tükeldatud sarapuupähkleid. Sega läbi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 175 kraadises ahjus 30 min - 45 min, sega aegajalt, et kõrbema ei läheks. Kui granola on krõbedaks muutunud, siis jahuta need täielikult ja hoiusta kuni kasutamiseni purgis.
Valge šokolaadivahuks kuumuta koor keemiseni. Tükelda šokolaad ja pane kaussi. Lisa kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta täielikult maha, +4 kraadini. Seejärel vahusta mikseriga ja serveeri.
Serveeri magus hommikusöök nii: Kausi põhja valge šokolaadivaht, järgmisena põldmarja jogurt ja granola.
Head isu!






Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar