teisipäev, 7. aprill 2020

Muraka šokolaadikook

Mul on väga hea meel, et Alma tuli välja oma uute täispiimajogurtite sarjaga, kõik maitsed on väga huvitavad ja üks lemmikutest on Muraka täispiimajogurt. Kuna muraka mari on üldse üks minu vaieldamatult lemmikuid, siis sellest tootest retsepti välja mõtlemine oli vaid puhas nauding. Panin kokku mitu head asja; murakas, toorjuust ja šokolaad. See lihtsalt peab toimima imehästi ja kusjuures toimiski. Valmistamisel ole loominguline, mina kasutasin silukoonvorme, kui sul sellise kujuga vorme pole, siis kasuta näiteks muffinivorme. Sobib ideaalselt!
Seda kooki sobib serveerida hapukama moosi ja kohviga, mis tasakaalustaks koogi enda magusust.
Head katsetamist!

Muraka toorjuustukreem:
400g toorjuustu
100g šuhkrut
200 g Alma hapukoort 20%
150 ml Alma vahukoort 35%
200g Alma muraka täispiimajogurit
5 digestive küpsist

Glasuur:
300 g piimašokolaadi
3 spl kookoseõli

Võta toorjuust toasooja. Vahusta omavahel hapukoor, suhkur, muraka jogurt ja viimasena lisa vahustatud vahukoor. Lisa see pehmele ja toasoojale toorjuustukreemile. Sega ühtlaseks massiks ja pane silikoon koogivormidesse või siis muffinivormidesse. Külmuta täielikult. Eemalda vormist ja pane sügavkülma tagasi.
Seejärel valmista glasuur. Selleks sulata kastrulis kõige madalalamal temperatuuril piimašokolaad ja kookoseõli.
Seejärel glasuuri puutiku abil külmunud koogid glasuuri sisse ja nõruta ning pane külmkappi sulama. Seejärel kui koogi sisetemperatuur on +4 on valmis serveerimiseks.
Head isu!




Retsept valmis koostöös Valioga

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar