esmaspäev, 6. aprill 2020

Mureli chia puding

Mureli chia puding on üks mõnusalt lihtne ja ülimaitsev purgidessert. Tekstuurilt on see väga rikkalik, kuna chia seemned annavad mõnusalt krõmpsuva tekstuuri ning väga huvitava maitse. Chia pudingu, soolakaramelli ja mureli maitsekombinatsioon on uskumatult hea, soovitan proovida! Lisaks on selle desserdi valmistamine ülilihtne ja purki serveerides saab seda ka väga hästi endaga kaasa võtta.
Head katsetamsit!

Põhi:
75 g Šokolaadiküpsiseid

Chia puding:
50 g chia seemneid
300 g  Alma piima 2,5%
15 g suhkrut

Soolakaramell:
45 g suhkrut
90 g Valio vahukoort 35%
Meresoola
25 g Alma Eesti võid 82%

Murelikreem:
65 g Valio Alma vahukoort 35%
50 g piimašokolaadi
25 g Alma Eesti võid 82%
50 g Alma Mureli täispiima jogurtit

Serveerimiseks:
Valio Alma vahukoort 35%

Kõigepealt valmista chia puding. Selle jaoks sega piim, chia seemned ja suhkur. Lase vähemalt 1 h seista.
Järgmisena tee soolakaramell. Kaalu pannile suhkur, karamelliseeri suhkur keskmise kuumuse juures. Lisa vahukoor ja meresool ning kuumuta kuni karamell on koorega ühtlaseks massiks segunenud. Lase karamellil veidike jahtuda, siis sega või sisse. Jahuta täielikult.
Murelikreemi jaoks kuumuta vahukoor. Lisa see tükeldatud šokolaadile, sega ühtlaseks massiks. Lisa või ja sega uuesti ühtlaseks. Jahuta maha ja lisa jogurt.
Nüüd lao kokku dessert. Purgi põhja lao küpsisepuru, siis chia puding, järgmisena soolakaramell, murelikreem ja viimasena suhkruga vahustatud vahukoor.  Kõige viimasena nirista peale soolakaramelli ja küpsisepuru.



Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar