neljapäev, 16. aprill 2020

Šokolaadi glasuuris chia puding

Kui muidu valmistatakse chia pudingut pokaali või topsi, siis selles retseptis olen teistmoodi lähenenud. Panin chia pudingu väikestesse silikoonvormidesse ja külmutasin ära, et seda saaks glasuuri sisse kasta. Põhjus, miks ma seda tegin oli, et muuta veidike traditsioonilist chia pudingu retsepti põnevamaks. Šokolaadi ja kookose glasuur muidugi seda tegid ka, maitselt meenutab väga bounty šokolaadi glasuuri. Kui sul puuduvad muna kujulised silikoonvormid, siis sellest pole üldse hullu. Väga edukalt saad kasutada ka muffinivorme.

Chia puding:
400g kookospiima
100g mandlipiima
130 g kookosekreemi
30 g kookosehelbeid (röstitud)
40g chia seemneid
100g Natty Chia seemnetega maapähklivõid
2 Laimi mahl
150 g suhkurt

Glasuur:
400g Vegan Šokolaadi
4 spl kookosõli


Chia pudingu jaoks kaalu kaussi kõik komponendid ja sega ühtlaseks massiks. Lase seista 15 minutit ning seejärel vala väikestesse koogivormdiesse, näiteks muffinivormidesse ja sügavkülmuta ära.
Järgmisena valmista glasuur. Selleks kaalu kastrulisse šokolaad ja kookoseõli. Sulata madalal tempil ühtlaseks glasuuriks.
Kata puutiku abil külmunud chia pudingu vormid glasuuri sisse ja lase üleliigsel šokolaadil ära nõrguda ning seejärel panen küpsetuspaberiga kaetud alusele sulama.
Glasuuritud chia puding on valmis siis kui need on sulanud +4 kraadile.





Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar