neljapäev, 13. detsember 2018

Kirsitäidisega sulajuustukook

Kirsitäidisega sulajuustukook on suurepärane alternatiiv toorjuustukoogile. Kergelt soolakas sulajuustukreem ja karamell moodustavad omavahel suurepärase maitsekoosluse, millele annavad lisa nüanssi hapukas kirsikreem ning kergelt kookosene valge šokolaadiglasuur. Kook on seest üsna pehme ja tegelikult sellel koogil põhja polegi ning seda hoiab koos hoopis valge šokolaadiglasuur. 
Minul olid kohokose kujulised koogivormid, kuid seda võib teha ka täiesti tavalisse koogivormi.
Head katsestamist!;)

Karamell:
300 g suhkrut
150 g Alma vahukoort 35%
40 g cointreaud
100 g Alma Eesti võid 82%

Sulajuustukook:
2 banaani
200 g Valio Viola sulajuustu
50 g Cointreau likööri
7 g zelatiini
35 g külma vett

240 g Alma vahukoort
30 g suhkrut
5 g vaniljesuhkrut

Kirsikreem:
300 g Külmutatud kirsse
100 g vett
50 g suhkrut
4 g Agar-agarit

Valge šokolaadiglasuur:
400 g valget šokolaadi
4 spl kookoseõli


Kõigepealt valmista karamell. Selleks karamelliseeri pannil suhkur. Teises potis kuumuta koor, lisa see vaikselt segades karamellile ning sega ühtlaseks massiks. Lisa juurde või ja cointreau liköör. Sega läbi ja lase jahtuda.
Järgmisena valmista sulajuustukreem. Selleks püreesta blenderis banaanid, sulajuust ja cointreau ühtlaseks massiks. Paisuta želatiin külma veega. Seejärel sulata see vedelaks massiks, et ühtegi tükki poleks ning lisa see banaani-sulajuustukreemi hulka. Kui banaani-sulajuustukreem on valmis siis lisa 5 spl karamellikreemi banaanikreemi hulka.
Teises kausis vahusta koor suhkrutega. Sega vahustatud koor banaani-sulajuustukreemi hulka. Jaga kreem võrdselt kahte erinevasse anumasse.
Täida koogivorm poole koguse kreemiga. Keskmiseks kihiks on kirsikreem. Viimase kihina lisa ülejäänud banaani-sulajuustukreem.
Kirsikreemi tegemiseks kaalu kastrulisse külmutatud kirsid, vesi, suhkur ja agar-agar.
Kuumuta keemiseni ja keeda neid umbes 2 minutit. Püreesta segu ja jahuta maha. Kui kirsikreem on tardunud siis pane tardunud kirsikreem uuesti blenderisse ja püreesta siidiseks massiks. Seejärel on kirsikreem valmis kasutamiseks.
Valge šokolaadiglasuuri jaoks sulata vesivannil šokolaad ja kookoseõli. Sega ühtlaseks massiks ja glasuuri kook.





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar