teisipäev, 27. november 2018

Vaarikakook

Täna tegin Valio uuest tootest, Alma skyr vaarika jogurtist ühe väga lihtsalt valmiva vaarikakoogi. Lisaks lihtsale valmistusviisile on see kook ka imemaitsev ja tavapärastest kookidest veidike tervislikum, kuna selle koogi valgusisaldus on teistest mitu korda suurem.
Kuigi kook on maitselt pigem mitte nii magus on see kook ikkagi väga rikkalik, kuna on lisatud nii külmkuivatatud vaarikaid ja ka mangot. Koogi täidiseks on mõnusalt mahe mangokreem ja kooki ümbritseb krõbe vaarikapuru.
Mina tegin need koogid väikestesse silikoonvormidesse, kuid sobivad ka suured koogivormid, siis võiks retsepti kogust 2 korda suurendada.
Head katsetamist!;)

Vaarikakook:
400 g Valio Viola laktoosivabatoorjuustu
50 g tuhksuhkrut
4 g želatiini + 22g külma vett
2 topsi Alma Skyr vaarika jogurtit

Mangokreem:
300 g mangopüreed
3 agar agarit

Paneering:
Külmkuivatatud vaarikaid


Vaarikakoogi jaoks sega toorjuust, tuhksuhkur ja vaarika jogurt. Paisuta želatiin külma veega. Soojenda paisutatud želatiin ja lisa see kreemi hulka. 
Vala kreem silikoonvormidesse ja tee sellesse kerge süvend kuhu saaksid täidise lisada. 
Mangokreemi jaoks kuumuta püree koos agar-agariga keemiseni. Seejärel jahuta ja püreesta.
Täida koogid mangokreemiga ja sügavkülmuta 2 tundi.
Eemalda koogid vormidest ja kata need vaarikapuruga. Lase kookidel +4 kraadini soojeneda, siis on kook valmis serveerimiseks.





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar