reede, 5. august 2016

Pošeeritud muna suitsukanakrõbedikuga

See on üks korralik ampsukas, milles on kõik täisväärtuslik olemas, veidike ka kiirtoidu hõngu aga kõik normaalsuse piirides ikkagi. Selle ampsuka juures on minu isiklikuks lemmikuks praetud kihnusai, mille ma eelmine päev valmistasin aga sobib kasutada ka poesaia, põhiline, et see ei oleks viilutatud.
Kihnusaia kohal asetsevad hapukas hernepüree, cheddar juust, pošeeritud muna ja siin kohal ongi käes aeg peategelasel, suitsukanakrõbedikul. Suitsukanakrõbedik on oma nimele kohaselt väga krõbe, kergelt suitsuse alatooniga ja sobib hästi lisandina munatoitude juurde, väga mõnus!
Nende kõigi komponentide valmistamine ei ole üldsegi raske, kui sul on olemas blender ja väike kogemus pošeeritud muna tegemisel, tegelikult muna pošeerimisel pole ka midagi kontimurdvat, lihtsalt tuleb järgida mõningaid põhitõdesi, millest ma lähemalt kirjutan all pool olevas retseptis.


Retsept: 1 -le

4 cm paksune saiaviil

100 g herneid
cheddari juustu
1 muna
50 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
rapsiõli friteerimiseks
sidrunimahla
oliiviõli
sool/pipar

Lõika saiast 4 cm paksune viil ja lõika sellest välja rõngas. Prae pannil sai igast küljest kuldseks.
Keeda herneid 2-3 minutit, kurna ja kalla herned blendrisse, lisa juurde 2 tl oliiviõli, 2 jääkuubikut ja blenderda ühtlaseks massiks. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Jahuta hernepüree kiirelt.
Rebi suitsustatud broilerikoivalihast pikad ribad ja friteeri kuumas õlis kuldseks.
Pošeeri muna. Selleks löö muna väiksesse madalapõhjalisse anumasse katki. Aja vesi keema ning alanda kuumust, et poti põhjast tuleks väikeseid mulle, siis on kuumus piisav. Tõmba lusikaga vee sisse keeris ja kalla muna vee lähedalt keerisesse. Lase munal 2-3 minutit vees valmida. Tõsta muna vahukulbiga veest välja ja aseta paberrätikule nõrguma. Maitsesta soola ja pipraga.
Lao kõik komponendid kokku. Alusta saiast, hernest, juustust, munast ja kõige peale aseta suitsukanakrõbedik.
Naudi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar