teisipäev, 2. august 2016

Luksuslik mascarpone kirsitort

See on üks väga luksuslik marjane tort, mille sisu hõlmab endas suures osas mascarpone juustu ja kirsipüreed, tordi valasin üle šokolaadi ganachiga ning katsin otse aiast korjatud marjade ja lilledega.
Tordi valmistamine on väga lihtne ja sobib ideaalselt praegusesse marja hooaega. 





Retsept: 16 cm koogivorm

Tordipõhi:
130 g digestive küpsiseid
1 sl kakaod
75 g võid

Täidis:
500 g Mascarpone juustu
50 g suhkrut
175 g kirsipüreed(sõelutud)
50 g rõõska koort 35%
6 lehte želantiini

Šokolaadi ganache:
50 g tumedat šokolaadi (70%)
100 g rõõska koort 35%
15 g võid (82%)

Serveerimiseks:
Erinevaid marju
Söödavaid lillesi


Purusta kaussi küpsised, sega juurde kakao ja sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja aseta külmkappi hanguma.
Pane želantiinilehed külma vette 10 minutiks.
Teises kausis sega omavahel mascarpone kreem, suhkur ja kirsipüree ühtlaseks massiks.
Pane väikesesse potti 50 g rõõska koort ja veest tühjaks pigistatud želantiinilehed. Kuumuta samal ajal segades kuni želantiin on massi sulanud. Eemalda pott tulelt ja lase rõõsa koore massil veidike jahtuda ning sega  mascarpone massi hulka. Vala täidis koogivormi põhjale ja lase külmkapis hanguda kuni 8 tundi.
Kui tordi täidis on hangunud, siis valmista šokolaadi ganache. Selle jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks ja pane kaussi, kuumuta koor peaaegu keemiseni ja vala šokolaadi peale, lisa juurde või ja sega kuni tekib ühtlane läikiv mass. Vala tort šokolaadiga üle, tõsta külmkappi hanguma, kui kook hangunud, siis kaunista kook marjade ja lilledega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar