esmaspäev, 4. veebruar 2019

Šokolaadi-toorjuustukook

See šokolaadi-toorjuustukook on eriti luksuslik ja mõnusalt rammus suutäis, mis sobib just väga hästi desserdiks selle mõnusalt külma talveilmaga. Energiavarud saavad mõned suutäiega juba laetud. Kuigi kook näeb väga luksuslik välja, siis selle valmistamine pole sugugi nii raske kui see tunduda võiks. Biskviidid on tehtud kahe koogivormiga ja on täidetud ning kaetud toorjuustukreemiga. Kõrged ja kihilised koogid näevad mitu korda luksuslikumad, mis võibki tekitada tunde, et ka selle valmistamine on väga keeruline. Šokolaadibiskviidi valmistamisel on kasutada ka keefiri ja keevat, see teeb biskviidi mitu korda mahlasemaks, kui tavalised biskviidid. Toorjuustukreemi retsept on väga klassikaline, kuid millele andsin lavendliga veidike särtsu juurde. Väga mõnus!
Proovi järgi!;)


Šokolaadibiskviit:
380 g jahu
60 g kakaod
450 g suhkrut
1 tl meresoola
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 muna
315 g keefiri
0,75 ml keevat vett
230 g või 82% (sulatatud)

Toorjuustukreem:
500 g toorjuustu
10 spl tuhksuhkrut
200 g vahukoort
1 tl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 g pulbriks tehtud lavendlit

Šokolaadi glaze:
200 g tumedat šokolaadi
200 g vahukoort 35%
30 g võid 82%


Kõigepealt valmista biskviit. Selleks kuumuta ahi 163 kraadini. Kata kaks 20 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga ja õlita koogivormi ääred.
Sega omavahel jahu, kakao, suhkur, meresool, küpsetuspulbrit ja sooda. Teises kausis sega munad ja keefir ning lisa see kuivainesegule. Järgmisena lisa järk järgult koguaeg lisades keev vesi. Kui vesi lisatud siis lisa või. Sega ühtlaseks taignaks ja jaga see kahe vormi vahel ära. Küpseta biskviite 35 minutit.
Toorjuustukreemi jaoks sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur ühtlaseks kreemiks. Teises kausis vahusta vahukoor suhkrute ja lavendliga tugevaks vahuks ja lisa see toorjuustukreemi hulka.

Võta koogid ahjust välja ja lase need täielikult maha jahtuda. Kata jahtunud biskviidid kreemiga ja pane külmkappi.
Šokolaadi glaze jaoks tükelda šokolaad. Kuumuta koor keemiseni ja lisa see šokolaadile. Viimasena lisa või ja sega ühtlaseks massiks.

Kaunista kook šokolaadiglaze ja lavendliga.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar