kolmapäev, 13. veebruar 2019

Parmesaniküpsised

Ma arvan, et väga paljudel pole kogemusi paremsaniküpsistega. Kuigi see on üks väga huvitav lähehemine küpsiste valmistamisele millega üllatada oma lähedasi. Üldiselt ollakse harjutud sööma ikka magusaid küpsiseid aga ka parmesani annab väga edukalt küpsisemassis ära kasutada. Tulemuseks on ülitugeva maitselised ja soolased küpsised, mida võib süüa ilma lisandita, kuigi mina serveerisin neid just magusa kreemiga. Täpsemalt toorjuustu-karamellikreemiga, imehästi sobib!
Head katsetamist!

Parmesaniküpsised:
100g Alma Eesti võid 82%
100 g jahu
150 g Valio Forte Speciale kõvat itaaliapärast juustu 
Musta pipart
1 muna

Kreem:
200 g Valio Viola naturaalset toorjuustu
2 spl tuhksuhkrut
1 spl karamellikreemi
100 ml Alma vahukoort 35%

Serveerimiseks:
Soolatud karamellikreemi

Kõigepealt valmista küpsised. Selle jaoks tükelda või ja pane kaussi. Vala juurde jahu ja riivitud parmesan. Sega läbi. Maitsesta musta pipraga ning viimasena lisa 1 muna. Sega kõik koostisained omavahel ühtlaseks taignaks ja kaalu sellest 30 grammised pallid ning aseta paraja vahega need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga lamedaks ning küpseta neid 180 kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel aseta need küpsetusrestile jahtuma.
Viimasena valmista kreem. Selleks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkru ja karamellikreem. Teises kausis vahusta vahukoor ja lisa see toorjuustukreemi hulka. Sega ühtlaseks massiks ning serveeri seda koos küpsistega. Lisaks kasuta maitsestamisel veel soolatud karamellikreemi, sobib imehästi.
Head katsestamist!;)








Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar