pühapäev, 30. aprill 2017

Kalkuniliha medaljonid ürdikartulite ja vadakukastmega

See on üks lihtsalt valmiv ja mõnusalt kodune roog. Seekord küpsetasin kalkuniliha medaljone, mille valmimine on kiire ja tulemus lihtsalt suurepärane. Kalkuniliha medaljonid on juba eelnevalt marineeritud ja maitsestatud ning eriti mõnusad on need grillil küpsetades. Sinna juurde serveerisin ahjus küpsetatud ürdikartuleid ja vadakukastet. Kes veel kunagi proovinud pole, siis vadakukaste on tõeline maitsepomm. Soovitan proovida! 😉



Ürdikartulid:
4 kartulit
25 g võid 82%
1,5 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1-2 rosmariini oksa
Meresoola
Pipart

Vadakukaste:
500 g keefiri
Suhkrut
100 g rõõska koort 35%
Soola

Kalkuniliha medaljonid:
6 Rannamõisa kalkuniliha medaljoni marinaadis
Õli praadimiseks



Kõigepealt valmista vadakukaste. Selleks pane keefir kastruli ja kuumuta 85 kraadini. Kurna keefirist eraldunud vadak läbi marli teise potti ning seejärel redutseeri vadakut kuni 50 grammini. Seejärel maitsesta vadak vähese suhkruga ning lisa juurde rõõsk koor ja keeda paar minutit veel. Viimasena maitsesta vadakukaste vähese soolaga. Aseta kaste kõrvale, kuni valmistad ülejäänud.

Kuumuta ahi 225 kraadini.
Kartulite valmistamiseks pese ja koori kartulid. Seejärel lõika kartulitest spetsiaalse lõikuri abil välja väikesed kuulikesed. Aseta kartulid kaussi ja lisa juurde oliiviõli, või, rosmariin, küüslauk ning maitseained. Sega kartulid maitseainetega omavahel läbi ja aseta küpsetuskotti ning pane ahju 45 minutiks küpsema. Kui kartulid on valmis, siis vajadusel võid need enne serveerimist pannil pruunistada.

Kalkuniliha medaljonite valmistamiseks kuumuta pannil õli ja küpseta medaljonid valmimiseni. Nii lihtne see ongi!

Serveerimisel maitseta kartulid värske tilliga.

Head isu!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar