pühapäev, 16. aprill 2017

Hõrk kalkuni rinnafilee köögiviljasalati ja viinamarja-basiilikukreemiga

Kalkuni rinnafilee on tõeliselt hõrk lihatükk, mida sobib valmistada nii lõunasöögiks, kui ka tervislikuks õhtusöögiks. Siin retseptis on kalkuni rinnafileed valmistatud väga lihtsalt viisil, kuid tulemus on tõeliselt maitsev. Juurde serveerisin tervisliku köögiviljasalatit, mida maitsestasin oliiviõli, sidrunimahla ja vähese meresoolaga. Kolmandaks oluliseks teguriks roa juures on värskendav viinamarja-basiilikukreem, mis on maitselt hästi värske ning kergelt magus.

4-le inimesele:

800 g  Rannamõisa kalkuni rinnafileed
Meresool
Viie pipra segu
Oliiviõli

Viinamarja-basiilikukreem:
100 g valget veini
100 g rohelisi viinamarju
50 g vett
1 pott basiilikut( 75 g basiiliku lehti koos vartega)
100 g viinamarjaseemneõli
Meresoola

Salat:
1 suur porgand
1 keedetud punapeet
0,5 tk värsket pikka kurki
0,5 tk suvikõrvitsat
1 granaatõun
Mõned maasikad soovi korral
Sidrunit
Oliiviõli
Meresoola

Kõigepealt valmista basiiliku-viinamarjakreem. Selleks pane potti valge vein, viinamarjad ja vesi ning redutseeri mass kuni poole vähemaks. Jahuta saadud segu. Pane saadud segu blendrisse, lisa juurde basiiliku lehed koos vartega, viinamarjaseemneõli ja veidike meresoola ning blenderda ühtlaseks siidiseks kreemiks. Nüüd on kreem serveerimiseks valmis.

Lõika salati jaoks köögiviljad spiraalideks, kasutades selle jaoks spetsiaalset spiraallõikurit. Sega köögiviljad omavahel ja maitsesta sidrunimahla, oliiviõli ja meresoolaga.  Serveeri juurde granaatõuna seemneid ning soovikorral mõned maasikad.

Viimasena valmista kalkuni rinnafilee. Lõika kalkuni rinnafileest 200 grammised tükid. Kuumuta pannil õli, seejärel pruunista lihatükid igast küljest, maitsesta lihatükid soola ja pipraga ning seejärel kata pann kaanega. Keera kuumus kõige madalamaks ning küpseta lihatükid valmis. Liha on valmis, kui näpuga katsudes on liha kergelt vetruv.

Soovi korral serveeri juurde keedetud muna.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar