neljapäev, 20. oktoober 2016

Sidruni-melissikook

Kuigi ilmad lähevad aina külmemaks ja laual toit järjest rammusamaks, siis siin on veel üks värskusest pakatav sidruni-melissikoogi retsept. Tõeliselt maitsev ja kerge kook nendele, kellele ei meeldi väga rammusad toidud. 
Kusjuures, seda kooki on väga lihtne valmistada! ;)
Mõnusat katsetamist.

Põhi:
100 g digestive küpsiseid
40 g tumedat šokolaadi
50 g Alma Eesti võid 82%

Täidis:
50 g Alma Eesti võid 82%
100 g valget šokolaadi
200 g Alma rõõska koort 35%
8 lehte želantiini (1 leht kaalus umbes 1,5g)

600 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
700 g Valio Gefilius laktoosivaba sidruni-melissi jogurtit
1 sidruni mahl
50 g mett

Kreem kaunistuseks:
100 g valget šokolaadi
15 ml Alma rõõska koort 35%
100 g Alma Eesti võid 82%
80 g tuhksuhkrut
1 sidruni mahl


Valmista põhi: Selleks pane blendrisse küpsised ja tume šokolaad ja purusta peeneks. Sulata väikeses potis või ja sega see küpsise-šokolaadisegu juurde. Jaota saadud segu küpsetuspaberiga kaetud 21 cm suuruse koogivormi põhjale ja vajuta tugevalt kinni. Pane koogivorm külmkappi, seniks kuni valmistad täidise.
Valmista täidis: Pane želantiini lehed umbes 5 minutiks külma vette likku. Sulata potis madalal kuumusel või, 100 g valget šokolaadi ja 200 g rõõska koort. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane mass. Pigista želantiinilehed üleliigsest veest tühjaks ning sega rõõsa koora ja valge šokolaadi segusse. Sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Tõsta pott tulelt jahtuma.
Teises kausis sega omavahel toorjuust, jogurt, sidrnuimahl ja mesi ühtlaseks massiks. Sega saadud massile juurde veidike jahtunud valge šokolaadi-kooresegu. Sega korralikult ühtlaseks massiks ja vala koogivormi, küpsisepõhjale. Jäta kook kuni üheks ööks külmkappi tarduma. ( Minul oli isegi kuni 24 h külmikus)
Kui kook tardunud, siis on aeg kreem valmistada: Tükelda valge šokolaad peeneks ja kalla väiksesse potti. Lisa juurde rõõsk koor ja 20 g võid ning sulata madalal kuumusel ühtlaseks massiks. Jahuta saadud segu. Lisa jahtunud segule sõelutud tuhksuhkur, ülejäänud käesoe või ja sidrunimahl. Sega kiirelt ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema. Pane tahenenud kreem pritskotti ja kaunista kook meelepäraselt.
Kaunistamisel võid kasutada veel sidruniviile ja melissi.
Bon appetit!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar