kolmapäev, 26. oktoober 2016

Halloweeni kõrvitsakook

Halloween on tulekul ja selle puhul võib midagi sellist lubada - rammusat ja veidike üle võlli keeratud väljanägemist. Kõrvitsakook on Halloweeni puhul väga teemakohane, seega minagi ei saanud kõrvitsat kasutamata jätta.

Biskviit: 16 cm koogivorm
650 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 tl kaneeli
noa otsaga cayenne pipart
30 g maltoossiirupit
100 g Alma Eesti võid 82%
8 sl suhkrut
2 muna

Kreem:
250 g Alma Eesti võid 82% (toasoe)
125 g tuhksuhkrut
400 g Valio Viola naturaalset toorjuustu (toasoe)
65 g kakaod 
must toiduvärv (soovi korral)

Vaarikakaste:
125 g vaarikaid


Valmista kõigepealt biskviit. Selle jaoks tükelda kõrvits kuubikuteks ja rösti ahjus 170 kraadi juures 20 minutit ning seejärel püreesta blenderis. Kalla kõrvitsapüree potti.
Sega suuremas kausis jahu, küpsetuspulber, kaneel ja cayenne pipar. 
Tõsta pott koos kõrvitsapüreega tulele ja lisa juurde 100 g võid, maltoossiirup ja suhkur. Kuumuta madalal kuumusel samal ajal segades kuni maltoosa ja suhkur on lahustunud. Võta pott tulelt.
Kalla kõrvitsapüreesegu jahusegu hulka ja sega ühtlaseks massiks. Kõige lõpus sega juurde kaks muna.
Kalla taigen õlitatud ja küpsetuspaberiga kaetud 16 cm koogivormi ja küpseta 170 kraadi juures 50 minutit. Koogi valmidust saad testida puutikuga, kui tikk tuleb koogist puhtana välja on kook valmis. Jahuta kook.
Valmista kreem. Vahusta kausis või ja suhkur. Lisa juurde toorjuust, kakao ja must toiduvärv ning sega ühtlaseks kreemiks. Lõika jahtunud kook keskelt pooleks ja pane osa kreemist vahele ning aseta biskviidi ülemine osa koogi peale. Kata kook üleni kreemiga ja kaunista meelepäraselt. 
Püreesta vaarikad ja sõelu ning kasuta serveerimisel.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar