reede, 30. september 2016

Pannkoogi muffinid porru-sibulatäidise ja põletatud juustuga.

Selle roa puhul oli üks raskemaid kohti retseptile nime andmine. Taigen on kohevate pannkookide oma aga küpsetamine toimus muffinivormides. Taigen sai maitse poolest tehtud suhteliselt neutraalne, mis sobib nii soolaste, kui ka magusate täidistega. Mina serveerisin seekord soolase täidisega. Kasutades porrulauku, rohelist sibulat, marineeritud kurki ja sinepit + karamelliseerisin juustu.
Siinkohal kiidangi Fiskarsi juustunugade valikut, uskumatult head. Ei saa ka mainimata jätta, et nende lauanoad on väga praktilised ja kvaliteetsed.


Taigen:
3 munakollast
25 g suhkurt
2 g soola
150 ml piima
150 g jahu
20 g sidrunimahla
20 g rapsiõli
3 munavalget + noa otsaga soola

Täidis:
100 g porrulauku
50 g sibula pealseid
2 marineeritud kurk
4 tl magusat sinepit
Gouda juustu


Vahusta omavahel munakollased, suhkur ja soolaga kuni suhkur on sulanud. Vala juurde piim, sega läbi. Järgmisena sõelu sisse jahu ja sega läbi. Lisa segades juurde sidrunimahl ja õli. Viimasena vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks ning sega kergelt taignasse. Vala taigen õlitatud muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. 
Täidise valmistamiseks haki porrulauk, sibula pealsed ja kurk väiksemaks ning kalla kõik ühte kaussi. 
Lisa juurde magus sinep ning sega kõik läbi. 
Tõmba juustust juustunoaga paksemad viilud ja aseta ahjuplaadile, raputa juustule suhkurt ja põleta gaasipõletiga suhkrut kuni karamelliseerumiseni.
Serveerimisel lõika muffinil ülemine osa maha ja aseta alumisele osale porru-sibulatäidis ning siis põletatud juust, aseta muffini ülemine osa peale tagasi. 
Nii lihtne see ongi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar